Ο Michael και η Catherine Taranto είχαν ένα όνειρο, να αγοράσουν διαμέρισμα σε ένα από τα ψηλά κτήρια στο κέντρο της Μελβούρνης. Ύστερα από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς, το ζευγάρι αναγκάστηκε να πουλήσει το “όνειρο” που απέκτησε με τόσο κόπο.

Την πρώτη φορά που άκουσαν εκκωφαντικούς θορύβους να βγαίνουν από τους τοίχους ήταν ένα ανοιξιάτικο βράδυ του 2014. Έμοιαζε σαν να κινούνται οι μεταλλικές ράβδοι που κρατούν το κτίριο στο ύψος του.

“Σαν να βρισκόμασταν σε παλιό καράβι στο μέσω του ωκεανού με φοβερή κακοκαιρία” είπε ο κ.Taranto στην εφημερίδα The Age συμπληρώνοντας ότι μετακομίζουν στο τέλος του μήνα.

“Τεράστια ταλαιπωρία. Εφιάλτης. Δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε. Το όλο θέμα σχεδόν μας κόστισε το γάμο μας”.

Το ζευγάρι που διαμένει στον 12ο όροφο του 67όροφου κτιρίου Prima Pearl, το οποίο κατασκευάστηκε από την Multiplex, δεν είναι το μόνο κτίριο που παρουσιάζει παρόμοια προβλήματα.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα, άλλο ένα εξαιρετικά δημοφιλές ψηλό κτίριο βασανίζει τους ενοίκους τους. Ο λόγος για το Australia 108.

H Multiplex έχει δεχτεί εκατοντάδες παρόμοια παράπονα τα τελευταία χρόνια, στα οποία είτε δεν απαντά είτε υπόσχεται ότι θα λήξουν μόλις ολοκληρωθούν οι επισκευές, κάτι το οποίο “δεν συμβαίνει ποτέ” είπε ο κ.Taranto.

Κοιμόμασταν με χάπια και ωτοασπίδες και αυτό με δυσκολία. Κάναμε τη νύχτα μέρα και η γυναίκα μου ύστερα από τόσα χρόνια υποφέρει από στρες και έχει γίνει εξαιρετικά ευαίσθητη στους ήχους” συνέχισε.

“Επίσης, είναι τρομακτικό να νιώθεις συνεχώς ότι το κτίριο θα γκρεμιστεί. Ο θόρυβος είναι πολύ δυνατός και συνεχόμενος, ιδίως όταν φυσάει”.

Το πρόβλημα με τον θόρυβο, καθώς εκτός από το θέμα του ήχου υπάρχει και το ζήτημα ασφάλειας κατασκευής οδήγησε αρκετούς ενοίκους εκτός σπιτιού.

Οι Taranto αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε ενοικιαζόμενο για οκτώ μήνες καθώς εργάτες της Multiplex ξήλωναν τοίχους και πατώματα προσπαθώντας να διορθώσουν το πρόβλημα.

“Επιστρέψαμε στο διαμέρισμα και όπως ήταν αναμενόμενο ο θόρυβος παρέμενε. Με το παραμικρό φύσημα του ανέμου τρίζουν όλα” λέει ο κ.Taranto, παρ’ ότι για κάποια άλλα διαμερίσματα η κατάσταση βελτιώθηκε.

“Το διαμέρισμα μας κόστισε 930 χιλιάδες δολάρια, συν άλλες 100 χιλιάδες για ανακαινίσεις”.

Το ζευγάρι πούλησε το διαμέρισμα σχεδόν όσο το αγόρασε και μετακομίζει σε χαμηλό κτίριο.

“Φυσικά, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν ενημερωθεί πλήρως για το ζήτημα” κατέληξε ο κ.Taranto.