Τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης ανακάλυψαν την Ελληνίδα “γιαγιά της διπλανής πόρτας” που ζει στη Μελβούρνη και δίνουν μεγάλη προβολή στην δράση της επικαλούμενα και δημοσιεύματα του “Νέου Κόσμου” γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ζεις δίπλα σε μια Ελληνίδα γιαγιά» έγραφε δημοσίευμα της εφημερίδας «Neos Kosmos» πριν από λίγο καιρό, περιγράφοντας την περίεργη σχέση δύο αδερφών με μια ηλικιωμένη Ελληνίδα της Μελβούρνης.

Και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τρελαθεί με την γιαγιά και τον λογαριασμό στο Instagram που το μόνο που δείχνει είναι την ηλικιωμένη να δίνει φαγητό στους γείτονές της, τα δύο αδέρφια, σε ένα προάστιο της Μελβούρνης”.

Η ιστορία περιληπτικά:

Τι θα δει κανείς στον λογαριασμό   του Instagram για την εν λόγω γιαγιά:

Στα βίντεο αυτά δεν βλέπεις τα πρόσωπα των νεαρών, ούτε της γιαγιάς. Δεν μπορείς να δεις πολλές φορές ούτε τα χέρια της γιατί είναι λίγο κοντή. Το μόνο που βλέπεις είναι το φαγητό που τους περνάει πάνω από τον φράχτη.

Άλλες φορές είναι ένα πιάτο, άλλες μια πιατέλα και κάποιες άλλες μια κατσαρόλα. Και τα αδέρφια ανοίγουν το αλουμινόχαρτο και βλέπουν από κάτω ένα ζουμερό ψάρι, τραγανό κοτόπουλο ή και μια σούπα ή φακές (σχεδόν κάθε Παρασκευή). Ακόμη και κόκκινα αυγά σπάνε το Πάσχα. «Ευχαριστούμε, γιαγιά» (στα ελληνικά η λέξη) λένε τα δύο αδέρφια και το βίντεο τελειώνει. Σε κάποιες μόνο περιπτώσεις, μπορεί να ακούσει κανείς την γιαγιά να ρωτά εάν κάποιος από τους δύο βρήκε καμιά κοπέλα.

Η πικρή ιστορία πίσω από την σχέση των αδερφών με την Ελληνίδα γιαγιά

Αυτά τα απλά βίντεο που τεκμηριώνουν την σχέση μεταξύ δύο νεαρών ανδρών που ζει στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης και της γλυκιάς ηλικιωμένης Ελληνίδας γειτόνισσας είναι που έχουν κάνει την σελίδα στο Instagram «Yiayia Next Door», viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πάνω από 25.000 οπαδούς.

Αλλά πίσω από την γλυκιά αυτή ιστορία και την απίθανη φιλία υπάρχει κάτι πολύ πιο τραγικό. Η Νίνα – αυτό είναι το πραγματικό όνομα της γιαγιάς – γνωρίζει τα αδέρφια, τον 28χρονο Ντάνιελ και τον 26χρονο Λουκ, όλη τους την ζωή. Ο δεσμός τους έγινε πιο δυνατός όταν η μητέρα τους δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της και πατέρα των αγοριών. Το πτώμα της βρέθηκε στο γκαράζ του σπιτιού της, το 2013, με 16 μαχαιριές στο στήθος, το στομάχι και την πλάτη και ο πρώην σύζυγός της καταδικάστηκε για την δολοφονίας της με 25 χρόνια φυλάκιση.


Τα αδέρφια σε μικρότερη ηλικία με την μητέρα τους

Εκείνο το βράδυ, η Νίνα είχε ακούσει κραυγές από την άλλη πλευρά του φράχτη και πήρε αμέσως τηλέφωνο στην γειτόνισσά της. Αφού δεν απάντησε, τηλεφώνησε σε μια συγγενής της εκφράζοντας τους φόβους της. Εκείνη έστειλε τον σύζυγό της και έναν φίλο για να ερευνήσουν το σπίτι και ήρθαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο έγκλημα.

Έκτοτε, η γιαγιά κάνει ότι μπορεί για να φροντίσει με τον δικό της, ξεχωριστό, τρόπο τα δύο αδέρφια. Έτσι, ως Ελληνίδα μάνα, τους ταΐζει διαρκώς και τα βίντεό τους έχουν γίνει viral.

Το μοναδικό δώρο για την Ελληνίδα γιαγιά

Τα αδέρφια θέλοντας να τιμήσουν αλλά και να ευχαριστήσουν την γλυκιά γειτόνισσά τους, που έχει κάνει τόσα πολλά γι’ αυτούς, αποφάσισαν να της κάνουν ένα δώρο. Έτσι, πήραν στην ίδια και στον σύζυγό της, Πέτρο, ένα αεροπορικό εισιτήριο προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να επισκεφθούν την αδερφή της που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

«Θα δω την αδερφή μου και τον αδερφό μου. Είναι πολύ σημαντικό για μένα» λέει η γιαγιά στα δύο αδέρφια. Μάλιστα, για να γιορτάσουν το σπουδαίο αυτό δώρο, όλοι μαζί άνοιξαν και ένα μπουκάλι σαμπάνια, με το πρόσωπο της γιαγιάς, πάλι να μην αποτυπώνεται στις φωτογραφίες.