Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ευχαρίστησε με επιστολή της την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης για την υποστήριξή της.

Στην επιστολή της η Ένωση αναφέρει ότι το Σάββατο 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ειδική εκπαιδευτική άσκηση εθελοντών πυροσβεστών.

«To πρόγραμμα περιλάμβανε τεχνικές πυρόσβεσης για πυρκαγιές καυσίμων και ένα μέρος του κόστους καλύφθηκε από τη δωρεά σας,» αναφέρεται στην επιστολή. «Για άλλη μια φορά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή σας προς τους εθελοντές πυροσβέστες.»

Η Ένωση απέστειλε επίσης και φωτογραφίες από την άσκηση, που δείχνουν εθελοντές πυροσβέστες να κρατούν ένα μεγάλο πανό όπου αναγράφονται οι ευχαριστίες τους προς την Κοινότητα.

Όπως είναι γνωστό, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης παρέδωσε στην Ένωση τον Σεπτέμβριο του 2018 επιταγή ύψους $40.000 που συγκέντρωσαν η Κοινότητα, η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και η επιχειρηματίας Μάρθα Τσάμη, η οποία διοργάνωσε εκδηλώσεις για αυτό το σκοπό και παρευρίσκονταν στην τελετή παράδοσης των χρημάτων.

H παράδοση των χρημάτων έγινε σε μια λιτή εκδήλωση στο Μουσείο της Πυροσβεστικής στην Παλλήνη.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι ο Ελληνισμός της Αυστραλίας διοργάνωσε ερανικές εκστρατείες, όπως το ραδιόφωνο 3ΧΥ, η Ελληνική Κοινότητα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και άλλοι οργανισμοί, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν χρήματα για την ενίσχυση των πυρόπληκτων.

«Ολη η ομογένεια συγκλονίσθηκε και αισθάνθηκε μεγάλη λύπη για την τραγωδία στο Μάτι. Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλοι για να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους, μεταξύ των οποίων και η Κοινότητά μας,» λέει ο κ. Παπαστεργιάδης.