Πιο χαρούμενα Χριστούγεννα θα περάσουν τα μέλη μιας οικογένειας που βρίσκεται σε δυσμενή οικονομική θέση, χάρη στο ποσό των $2.200 που συγκέντρωσαν τα μέλη της Μέριμνας Ποντίων Κυριών κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής τους.

Στο πάρτι του οργανισμού που έλαβε χώρα την προηγούμενη Κυριακή 10/11 στο ξενοδοχείο Sofitel έδωσαν το παρών, πέρα από τα μέλη, και στενοί συγγενείς και φίλοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτά εδέσματα αλλά και σαμπάνια, με το κλίμα να είναι ανάλογο της εκδηλώσεως.

Παράλληλα, ο οργανισμός έδειξε και το φιλανθρωπικό του πρόσωπο αφού όπως σε κάθε του εκδήλωση, έτσι και σε αυτήν, όλα τα έσοδα θα δοθούν προς κάποια φιλανθρωπική οργάνωση ή ενέργεια προκειμένου να βοηθηθούν οι λιγότερο τυχεροί.

Σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της γιορτής, η πρόεδρος του οργανισμού, Λίτσα Αθανασιάδη, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν προς αυτόν τον σκοπό, ενώ παράλληλα στάθηκε και στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του George Devine Treloar που πρόσφατα έλαβε χώρα στο Ballarat:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Μέριμνα για τη συνεχόμενη υποστήριξή της προς την προσπάθεια ανέγερσης του ποσού για την δημιουργία του αγάλματος στο Ballarat. Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια με πολλούς ανθρώπους να καταθέτουν το χρόνο και τον κόπο τους μέχρι να γίνει πραγματικότητα. Υπήρχαν πολλά εμπόδια στη διαδρομή, όμως η υπομονή κι επιμονή μιας μικρής ομάδας ανθρώπων το έκαναν πιθανό”.

Παράλληλα, η κ. Αθανασιάδη δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς την Πένι Τσομπανοπούλου, την οποία χαρακτήρισε ως “δεξί της χέρι”, την Χριστίνα Δεσποτέρη, μέλος του συμβουλίου μνήμης του Treloar, για την αφοσίωσή της στον σκοπό, αλλά και την Ευθυμία Κρανίτη για το ταλέντο της.

Επίσης, η κ. Αθανασιάδη έπλεξε το εγκώμιο της φετινής νικήτριας του Ετήσιου Βραβείου Μέριμνας, Τάσας Κασάπογλου, για την αφοσιώσή της στον οργανισμό, αφού πέρα από μητέρα τεσσάρων παιδιών κι ενεργό μέλος, είναι και χορεύτρια στην Ποντιακή Εστία.

Κλείνοντας, έγινε αναφορά και στα νέα πρόσωπα που έδωσαν το παρών στη γιορτή, τα οποία όπως είπε η πρόεδρος του οργανισμού αποτελούν το μέλλον του και μια μέρα θα σηκώσουν στα χέρια τους την πολιτιστική του κληρονομιά.