ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι σημαντικό μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας ανησυχεί από τη συνεχιζόμενη ροή προσφύγων προς τη χώρα. Όλοι αυτοί που ανησυχούν δεν είναι απαραίτητα ρατσιστές. Έχουν βάσιμους και απόλυτα κατανοητούς λόγους.

ΑΥΤΕΣ τις ανησυχίες έρχονται να τις εκμεταλλευτούν οι ακροδεξιοί εθνικιστές, διαδίδοντας τα πιο απίθανα ψέμματα. Ένα παραμύθι, λοιπόν, που διαδίδουν και αναπαραγάγουν τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα, είναι ότι η Αυστραλία είπε «όχι» στο Ισλάμ. Τη δήλωση αυτή εδώ και πάνω από δέκα χρόνια την αποδίδουν στους εκάστοτε πρωθυπουργούς της Αυστραλίας (Howard, Rudd, Gillard, Abbott κ.ά.)

ΤΩΡΑ άρχισαν και πάλι να κυκλοφορούν την ίδια είδηση στην Ελλάδα, την οποία αναπαραγάγουν σε διάφορα sites και την αποδίδουν στην πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας Julia Gillard (η οποία, βεβαίως, έχει απομακρυνθεί από την πρωθυπουργία εδώ και πολλά χρόνια, αλλά οι ανημέρωτοι ούτε καν το γνωρίζουν).

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ, λοιπόν, ότι η είδηση αυτή είναι fake news. Κανείς Αυστραλός πρωθυπουργός δεν είπε αυτά που του αποδίδονται…

ΝΑ τι αναφέρει και η σχετική είδηση που είναι (πάλι) στην επικαιρότητα στην Ελλάδα: «Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ στο Ισλάμ και είναι η δεύτερη φορά που το κάνει! Οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, καθώς η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις. Επιπλέον, η Gillard εκνεύρισε μερικούς μουσουλμάνους με τη δήλωσή της ότι υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών στην παρακολούθηση των τζαμιών σε όλη την επικράτεια. Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Julia Gillard – Australia σε ελεύθερη μετάφραση:

«ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ…

Είτε σας αρέσει είτε όχι. Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους. Από την εποχή των επιθέσεων στο Bali, έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση του πατριωτισμού στην πλειονότητα των Αυστραλών.

Η κουλτούρα μας έχει εξελιχθεί για περισσότερο από δύο αιώνες με αγώνες, προσπάθειες και επιτυχίες από εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν την ελευθερία. Μιλάμε κυρίως ΑΓΓΛΙΚΑ, όχι Ισπανικά, Λιβανέζικα, Αραβικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα, Ρωσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν επιθυμείτε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, να μάθετε την γλώσσα μας.

Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποια Χριστιανική, δεξιά πολιτική προπαγάνδα, αλλά ένα γεγονός, επειδή Χριστιανοί άνδρες και γυναίκες βασισμένοι στα Χριστιανικά ιδεώδη, ίδρυσαν αυτό το έθνος, και αυτό είναι πλήρως εξακριβωμένο. Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.

Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας, και δεν θα τις αμφισβητήσουμε. Αυτό που επιθυμούμε εκ μέρους σας είναι να αποδεχτείτε τις δικές μας πεποιθήσεις και να ζήσετε σε αρμονία και ειρήνη μαζί μας.

Αυτή είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά, αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για την Σημαία μας, τα Χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη Αυστραλιανή ελευθερία:

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.

‘Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ τότε ΦΥΓΕΤΕ. Δεν σας υποχρεώσαμε να έλθετε. Εσείς ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ να έλθετε εδώ. Επομένως ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ την χώρα που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε».

ΑΥΤΟ κυκλοφορούν οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα και -δυστυχώς- πολλοί τους πιστεύουν…

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ εβδομάδα έγινε η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας, εν μέσω της πολύκροτης υπόθεσης που αφορούσε τον επικεφαλής της εκκλησίας της ο οποίος απομακρύνθηκε.

Άραγε, η ηγεσία της Κοινότητας κατάλαβε κα΄τι απ’ αυτή την υπόθεση; Κάποιοι φοβούνται ότι όχι… Και αυτό μπορεί να είναι σε βάρος του ιστορικού και σημαντικού αυτού οργανισμού…

ΣΤΟ μεταξύ για την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας St Albans με θέμα την ένταξή της στην Αρχιεπισκοπή και, όπως μου λένε οι πηγές μου, γίνονται «έντονες ζυμώσεις». Περισσότερα προσεχώς…

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις του με κάποιους παλιούς ιερείς να έχουν αρχίσει να γκρινιάζουν…

Σ.Χ.

ΔΕΝ μπορώ, ειλικρινά, να καταλάβω τι μυαλό κυβερνούν όλοι αυτοί οι οποίοι στην γενέτειρα, πιστεύουν ότι ελάχιστες χιλιάδες ξεκληρισμένοι άνθρωποι, που δεν έχουν καμιά μοίρα, αποτελούν τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την υποτιθέμενη αλλοίωση του ελληνικού γένους.

ΠΟΥ πιστεύουν ότι μερικές εκατοντάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της περήφανης ράτσας του περιώνυμου και περιούσιου λαού.

ΠΟΥ δεν χάνουν την ευκαιρία να επιδείξουν την τσάμπα μαγκιά τους και την «φιλοπατρία» τους, αποκλείοντας δρόμους από όπου αναμένεται να περάσουν λεωφορεία με προσφυγόπουλα, λιμάνια και τώρα τελευταία τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

ΜΑΛΙΣΤΑ, το πιο πρόσφατο κρούσμα τέτοιας υπερπατριωτικής στάσης ήταν τα επεισόδια στην Σπάρτη όπου οι αντιλέγοντες έφτασαν στο σημείο να επικαλεστούν και να κάνουν επικλήσεις στον βασιλιά… Λεωνίδα!

ΒΕΒΑΙΑ, ανάθεμα κι αν ήξεραν όλοι αυτοί τι μεσολάβησε από την εποχή του Λεωνίδα μέχρι σήμερα που βγαίνει ο πάσα ένας που έχει εθνοπατριωτικές ανασφάλειες και φιλοπάτριδες ονειρώξεις, τι μεσολάβησε… Αλλά αυτό είναι άλλο παραμύθι.

ΔΕΝ μπορώ, επίσης, να καταλάβω, πώς και γιατί οι ανευθυνο-υπεύθυνοι έχουν αφήσει να εξελιχθεί το προσφυγικό σε ένα από τα μεγαλύτερα δράματα του σύγχρονου βίου της πατρίδας μας, μια κηλίδα στον υποτιθέμενο πολιτισμό μας, μια μουτζούρα σε αυτό που κατ’ ευφημισμόν λέγεται ελληνική φιλοξενία.

ΜΕ το «κερασάκι» στην όλη… τούρτα να αποτελεί η «ναυαρχίδα» του αίσχους που ακούσει το όνομα Μόρια. Εκεί όπου κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας έχει καταρρεύσει και δεν φαίνεται κανείς και κανένα φως στον έτσι κι αλλιώς γκρίζο ορίζοντα να κάνει έστω και την παραμικρή προσπάθεια να διορθώσει την όλη κατάσταση.

ΕΙΝΑΙ απαράδεκτο να κάνουν το γύρο των ΜΜΕ εικόνες ντροπής και αίσχους, με άθλια παραπήγματα, εξαθλιωμένες σκηνές, σωρούς σκουπιδιών μέσα σε μαύρες πλαστικές σακούλες, λακκούβες με μαυρόνερα, ακαθαρσίες και άλλα, με σκουλήκια να κυκλοφορούν ανενόχλητα λόγω των πρόσφατων καταρρακτωδών βροχών και άλλα τέτοια θεάρεστα…

ΚΑΙ έχουν ακόμα την αναίδεια να αποκαλούν οι ανευθυνο-υπεύθυνοι αυτούς τους χώρους, Κέντρα Φιλοξενίας. Από την άλλη και ως επιτομή της όλης αναισχυντίας, η πρώην κυβέρνηση και νυν αντιπολίτευση, που είναι η κατ’ εξοχήν υπεύθυνη για όλη αυτή την κατάσταση, μιας και επί θητείας της δημιουργήθηκαν αυτά τα… ευαγή ιδρύματα, ποιεί την νήσσαν…

ΚΑΛΑ, εδώ εποίησε την νήσσαν επί κυβέρνησής της για τους ίδιους τους ομογενείς όπου Γης και ήταν το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών, όποιο και αν είναι αυτό, όπως και αν διαμορφώθηκε, για να ικανοποιηθούν τα γούστα του πολιτικού φάσματος, για τους πρόσφυγες θα νοιαστεί τώρα;

Δ.Τ.

ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι o κ. Frydenberg, ο εντιμότατος ομοσπονδιακός θησαυροφύλακας, προβληματίζεται με την αύξηση του μέσου ζωής των πολιτών, σε σημείο που να υποστηρίζει ότι επηρεάζει την εθνική οικονομία; Τι δηλαδή προτείνετε κ. Frydenberg; Για να αναζωογονηθεί η οικονομία και να καλυφτούν τα χρέη, πρέπει οι ηλικιωμένοι να εργάζονται μέχρι θανάτου;

ΕΠΙΚΡΟΤΩ το ψήφισμα που υιοθέτησε η Fair Go for Pensioners, με στόχο τη δημιουργία Χάρτη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανάμεσα σε αδύναμες μονάδες. Βέβαια, καλό είναι να ενημερωθούμε ότι η Αυστραλία είναι η μόνη Δυτική Δημοκρατία, που δεν διαθέτει ένα τέτοιο Χάρτη. Μαζί της λοιπόν στον αγώνα να πειστεί η κυβέρνηση να προστατεύσει και τους μη προνομιούχους.

ΚΑΛΕΣΜΑ από το βήμα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Δημόκριτου για την 46η επέτειο της εξέγερσης κατά του Πολυτεχνείο, έκανε την περασμένη εβδομάδα ο δρ Γιώργος Βασιλακόπουλος. Εισηγήθηκε λοιπόν κατά τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης κατά του Οθωμανικού ζυγού το 2021, να δημιουργηθεί κι ένα φόρουμ για μια πολύπλευρη εισήγηση για την πολιτική και πνευματική αναγέννηση της παροικίας μας.

ΤΟ 2019 (ήταν) είναι αφιερωμένο στον Ερωτόκριτο και την αγαπημένη του Αρετούσα. Το ποίημα γραμμένο από τον Βιτσέντζο Κορνάρο στην Κρητική διάλεκτο, περιγράφει τον έρωτα των δυο νέων, σε σημείο που κάποιος αναλογίζεται αν εκφράζει τα δικά του συναισθήματα στον αδιέξοδο έρωτά του.

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ, παρ’ ότι Κρητικός, τοποθετεί το σκηνικό στην Αθήνα. Η Αρετούσα είναι η κόρη του βασιλιά Ηρακλή της Αθήνας και ο Ερωτόκριτος είναι γιος του πιστού συμβούλου του βασιλιά. Τυχαίο; Ίσως η επιλογή να εκφράζει αντίστροφα τη σχέση της Αθήνας με την Κρήτη, όπου η κόρη του βασιλιά Μίνωα, η Αριάδνη, αγάπησε το βασιλόπουλο των Αθηνών τον Θησέα.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ αν έγινε κάποια εκδήλωση/αφιέρωμα στην πόλη μας. Διαχρονικό το έργο και πολλά τα μελοποιημένα κομμάτια, αποδοσμένα από τον αλησμόνητο Νίκο Ξυλούρη και τους απογόνους του, όπως και επάξια να σηκώσουν το βάρος μιας τέτοιας εκδήλωσης τα Κρητικά Σωματεία. Αν έγινε κάτι και δεν έπεσε στην αντίληψή μου, ζητώ ταπεινά συγγνώμη.

ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές και στους γονείς τους καθώς και στους δασκάλους του Εκπαιδευτηρίου «Ζήνων», για την άρτια θεατρική παράσταση που παρουσίασαν την περασμένη Παρασκευή. Οι καλοί μας φίλοι διδάχθηκαν και ύμνησαν επί σκηνής, την ΕΛΙΑ το διαχρονικό σύμβολο του ελληνικού κόσμου. Το ευλογημένο δένδρο που ανέδειξε την Ελλάδα ως τη χώρα του φωτός και της δημιουργίας.

Κ.Γ.