Η εθνική ποδοσφαίρου της Αυστραλίας κάτω των 23 βρίσκεται μια ανάσα από ένα σπουδαίο επίτευγμα!

Οι “Olyroos” κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 1-0 επί της Συρίας στον αγώνα που έγινε στο στάδιο Rajamangala για την προημιτελική φάση του ασιατικού πρωταθλήματος κάτω των 23 το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Ταϊλάνδη.

Έτσι, πέρασαν στην τελική τετράδα και μια ακόμη νίκη θα τους χαρίσει ένα από τα τρία πολυπόθητα εισιτήρια τα οποία οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.

Ο προπονητής της ομάδας, Graham Arnold, παρέταξε τους ίδιους έντεκα παίκτες που είχαν αγωνιστεί και στον προ ημερών αγώνα με το Μπαχρέιν, δίνοντας τον ρόλο του αριστερού μπακ στον ελληνικής καταγωγής Alex Gersbach, και μια θέση στο κέντρο της άμυνας στον ομογενή Τάσο Μουρδουκουτά.

Οι Αυστραλοί ήταν εκείνοι που διατηρούσαν τον έλεγχο του παιχνιδιού από την αρχή, ωστόσο δυσκολεύονταν να βρουν χώρους ώστε να αναπτυχθούν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις την περιοχή των αντιπάλων τους.

Από την πλευρά τους, οι Σύροι σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξαν ιδιαίτερα απειλητικοί, ουσιαστικά περιμένοντας μια αντεπίθεση που θα τους έδινε την ευκαιρία να απειλήσουν την εστία του Thomas Glover, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ.

Αυτή η αλληλοεξουδετέρωση των δύο πλευρών είχε ως αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν και πολλές ευκαιρίες, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Ο Arnold, παρατηρώντας πως η ομάδα του χρειαζόταν το κάτι παραπάνω, πραγματοποίησε ορισμένες αλλαγές από τον πάγκο προκειμένου να τους δώσει τη ώθηση για να βρουν το ένα γκολ το οποίο, με βάση την εικόνα του ματς, θα ήταν αρκετό να τους δώσει την πρόκριση για την τετράδα.

Και έμελλε να είναι η μια από τις αλλαγές του Arnold που θα αποδεικνυόταν… “χρυσή”, αφού στο 101ο λεπτό της παράτασης, ο Al-Hassan Toure της Adelaide United “τρύπωσε” στην περιοχή για να εκμεταλλευτεί ιδανικά την παράλληλη μπαλιά του Aidan O’ Neill και να πλασάρει τον Σύριο τερματοφύλακα, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό σκορ της συνάντησης.

Οι Αυστραλοί θα έχουν διπλή ευκαιρία για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ακόμη κι αν δεν προκριθούν στον τελικό (θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Κορέα-Ιορδανία την ερχόμενη Τετάρτη), θα μείνουν στην μάχη διεκδικώντας τη θέση τους μέσω του μικρού τελικού.