Με σημαντικούς επαγγελματίες και όχι μόνο ποδηλάτες θα …γεμίσει η Ρόδος τον Μάρτιο, όταν και θα διεξαχθεί γι’ άλλη μια χρονιά το «Rhodes Tour» από τον Ροδήλιο σε συνεργασία με τη Sports Tours Hellas και τη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Ήδη οι διοργανωτές ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τις ομάδες που θα φτάσουν στο νησί μας και θα το προβάλλουν διεθνώς από τη συμμετοχή και τη διαμονή των αποστολών, αφού πέρα από τους αθλητές, θα υπάρχουν οι προπονητές τους, οι τεχνικοί-μηχανικοί και παράγοντες των επαγγελματικών ομάδων.

Στη διοργάνωση της Ρόδου οι συμμετέχοντες προέρχονται από Ελλάδα, Κύπρο, Νορβηγία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Καναδά, Αυστραλία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Λευκορωσία, Ρωσία, Τσεχία, Ιρλανδία και Σλοβακία.

Συνολικά θα συμμετάσχουν 175 ποδηλάτες, ο μέγιστος αριθμός για το επίπεδο αυτής της διοργάνωσης, που θα μείνουν στη Ρόδο από δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή γενικότερα του νησιού. Όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων, την 1η Μαρτίου θα γίνει το Γκραν Πρι, από 6 έως 8 Μαρτίου τα τρία ΕΤΑΠ του Γύρου Ρόδου, ενώ στις 4 του συγκεκριμένου μήνα έχει μπει στο πρόγραμμα το σιρκουί του Ροδήλιου στο «Ζέφυρος», όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση, προκειμένου να συμμετάσχουν ποδηλάτες από τους συλλόγους της Ρόδου μαζί μ’ αυτούς από τις κορυφαίες ομάδες που θα βρίσκονται στο νησί μας.