current views are: 6

6 Φεβρουαρίου 2020
Δημοσίευση19:58

Πόσο ανησυχούν οι σεισμολόγοι για τη δραστηριότητα στην δυτική Ελλάδα: Μετά τους σεισμούς σε Κεφαλονιά, Πάργα και Άρτα

Τι εξηγεί ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας

Δημοσίευση 19:58’

Τι εξηγεί ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας

Συναγερμό έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες σεισμικές δονήσεις, στην Κεφαλονιά, την Πάργα και την Άρτα με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν προσεκτικά την εξέλιξη των φαινομένων.

Υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας; Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, εξηγεί σε ανάρτησή του στο Facebook ότι το πιθανότερο είναι να μην υπάρξουν μεγαλύτεροι σεισμοί από αυτούς που σημειώθηκαν μέχρι τώρα:

«Οι πρόσφατες σεισμικές δραστηριότητες στην δυτική Ελλάδα με τους πιο ισχυρούς σεισμούς το τελευταίο διάστημα στην Κεφαλονιά, Πάργα, Άρτα αλλά και η δραστηριότητα στο νοτιοανατολικό Ελληνικό Τόξο παρακολουθούνται ενόργανα το τελευταίο διάστημα. Οι μέχρι τώρα αναλύσεις για αυτές τις περιοχές προβλέπουν την συνέχιση της δραστηριότητας στα ίδια επίπεδα σεισμικότητας με πολύ λίγες στατιστικές πιθανότητες για κάτι μεγαλύτερο στο άμεσο μέλλον. Αυτά τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και αναλόγως με την εξελισσόμενη παραγωγή σεισμών και καλό είναι πάντα να τηρούμε τους στοιχειώδες κανόνες πρόληψης σε οποίο μέρος της Ελλάδας και να είμαστε».

 

σχετικα αρθρα