current views are: 10

19 Απριλίου 2020
Δημοσίευση10:02

Κυριακή του Πάσχα: Πόλη – «φάντασμα» η Νάουσα της Πάρου (Βίντεο και φωτογραφίες)

Σιωπή καλύπτει τα πάντα το φετινό Πάσχα στη Νάουσα της Πάρου. Δείτε τις πρωτόγνωρες εικόνες που εξασφάλισε το Νewpost από τα άδεια, αλλά πανέμορφα, στενάκια της Νάουσας.

Δημοσίευση 10:02’

Σιωπή καλύπτει τα πάντα το φετινό Πάσχα στη Νάουσα της Πάρου. Δείτε τις πρωτόγνωρες εικόνες που εξασφάλισε το Νewpost από τα άδεια, αλλά πανέμορφα, στενάκια της Νάουσας.

Αυτή η Κυριακή του Πάσχα ήταν για όλους μας διαφορετική, μέσα στο σπίτι, σιωπηλή. Σε αυτό το κλίμα έζησαν και οι κάτοικοι της Νάουσας στην Πάρο την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Το σκηνικό δεν θυμίζει σε τίποτα άλλες χρονιές, με τις εκκλησιές ανοιχτές και τους πιστούς να προσεύχονται, σε μία ατμόσφαιρα απόλυτης κατάνυξης τη Μεγάλη εβδομάδα και την εναλλαγή με το ξέφρενο γλέντι την ημέρα της Ανάστασης. Σιωπή καλύπτει τα πάντα και μόνο τα όμορφα, γραφικά τοπία από μπλε και λευκό θυμίζουν την παλιά όψη της Νάουσας.

Οι εικόνες που εξασφάλισε το Newpost από τα στενάκια της Νάουσας δεν έχουν καμία σχέση με άλλες χρονιές άδεια, κλειστά τα μαγαζάκια και σχεδόν χωρίς ίχνος ζωής να κυκλοφορεί. Η Νάουσα, όπως και όλη η χώρα έζησε φέτος μια διαφορετική Ανάσταση που δεν θύμιζε σε τίποτα προηγούμενα χρόνια. Την Κυριακή του Πάσχα, όλο το νησί γιόρταζε και κατακλυζόταν από τις μυρωδιές ψητών και το κέφι των επισκεπτών με χορό, τραγούδι και καλό Παριανό κρασί. Στη Νάουσα, στο λιμανάκι, στηνόταν ένα ολοήμερο γλέντι από όλα τα μαγαζιά και με μια κοινή μουσική γίνονται όλοι μια παρέα γλεντώντας και πίνοντας από το μεσημέρι μέχρι… αργά το βράδυ!

Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της Δεύτερης Ανάστασης στη Νάουσα, με ήχους μπουρλώτων κατά την περιφορά της εικόνας της Παναγίας. Στη Μάρπησσα με τη γιορτή της αγάπης με νησιώτικο γλέντι και την αναβίωση του εθίμου της “κούνιας”. Το γλέντι δεν σταματούσε καθώς και τη Δευτέρα υπήρχαν πολλά πανηγύρια στους Αϊ-Γιώργηδες της Πάρου -στην Αγκαιριά, τη Λαγκάδα και τη Νάουσα-, με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, γλέντι, χορό κεράσματα και σούμα!

Φέτος τίποτα απ΄όλα αυτά δεν έγινε, να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου να γιορτάσουμε διπλά το Πάσχα στους αγαπημένους μας προορισμούς με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την άδεια Νάουσα:


σχετικα αρθρα