current views are: 10

5 Μαΐου 2020
Δημοσίευση20:56

Συγχρωτισμός και ένταση στην Αγία Παρασκευή – Δυνάμεις των ΜΑΤ στο σημείο

Πάνω από 300 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίας Παρασκευής παρά τις συστάσεις για τον κορωνοϊό.

Δημοσίευση 20:56’

Πάνω από 300 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίας Παρασκευής παρά τις συστάσεις για τον κορωνοϊό.

Την άμεση παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων έχει προκαλέσει η συγκέντρωση 300 τουλάχιστον ατόμων, σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής το βράδυ της Τρίτης.

Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι απαγορεύσεις και οι έντονες συστάσεις της κυβέρνησης για την αποφυγή συγχρωτισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές αυτή η κατάσταση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή. Στο σημείο έχουν μετέβη άνδρες των ΜΑΤ και υπάρχει ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών.

Πώς μπορεί να σημάνει συναγερμός για επιστροφή στην καραντίνα

Κατά την ενημέρωση των συντακτών, ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε σε σχετική ερώτηση για το πότε θα μπορούσε να σημάνει συναγερμός στη χώρα μας. «Το κόκκινο καμπανάκι για να υπάρξει εκ νέου παρέμβαση σε συγκεκριμένες περιοχές ή σε ολόκληρη τη χώρα όπως συνέβη και στην αρχή της πανδημίας, είναι να αλλάξει σημαντικά ο ρυθμός των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων, όσων μπαίνουν σε ΜΕΘ αλλά και των θανάτων και κυρίως να αυξηθούν τα περιστατικά στην κοινότητα κι όχι σε συγκεκριμένες περιοχές ή δομές».

«Το R0 είναι μια πολύπλοκη συνάρτηση με πολλαπλές μεταβλητές. Άρα αυτή η πολύπλοκη συνάρτηση με πολλές μεταβλητές, είναι αυτό που εξετάζουμε εμείς κάθε μέρα και βλέπουμε πώς οι μεταβλητές αυτές αλλάζουν. Δηλαδή, αν αλλάξει, όπως βλέπαμε στην αρχή της επιδημίας, ο αριθμός των νοσηλειών για τον νέο ιό, αν αλλάξει ο αριθμός των ΜΕΘ που καταλαμβάνονται από τον νέο ιό, αν δούμε μια αύξηση στην καταγραφή του αριθμού των κρουσμάτων που έχουν σχέση με τον ιό, η οποία αφορά την κοινότητα και δεν αφορά συγκεκριμένες εξάρσεις σε δομές. Όλα αυτά, λοιπόν, μπαίνουν μέσα στην επιστημονική μας εκτίμηση και λέμε ότι εκτιμούμε ότι θα αυξηθεί η ζήτηση κλινών ΜΕΘ ή εκτιμούμε ότι θα αυξηθούν οι κλίνες νοσηλείας», είπε και συνέχισε:

«Και ανάβουμε το red alert, όπως το λέμε, περνάμε το κόκκινο καμπανάκι και λέμε ότι τώρα θα πρέπει να παρέμβουμε, τώρα θα πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω. Θα αφορά αυτό το κάτι παραπάνω μια περιοχή; Θα αφορά ένα νομό; Θα αφορά μια χώρα; Θυμάστε τι κάναμε όταν είχαμε τα πρώτα περιστατικά τότε, τις πολλαπλές εισαγωγές στις περιοχές Αχαΐας και Ηλίας. Δεν θέλω να κάνω τον προφήτη κακών. Εγώ θέλω να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Και όσο καλύτερη είναι η συμπεριφορά μας, τόσο καλύτερο νομίζω θα είναι και το μέλλον με αυτό τον ιό».


σχετικα αρθρα