current views are: 3

3 Ιουνίου 2020
Δημοσίευση14:36

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική – Σφοδρές καταιγίδες- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς

Σε ποιες περιοχές σημειώνονται καταιγίδες. Πότε θα φτιάξει ο καιρός. Δείτε την πρόγνωση του meteo για την Πέμπτη.

Δημοσίευση 14:36’

Σε ποιες περιοχές σημειώνονται καταιγίδες. Πότε θα φτιάξει ο καιρός. Δείτε την πρόγνωση του meteo για την Πέμπτη.

Σφοδρή καταιγίδα επληξε το κέντρο, τα νότια και τα δυτικά προάστια της Αττικής σε μία μία ημέρα του Ιουνίου που θυμίζει Δεκέμβριο. 

Σε Περιστέρι, Ίλιον, Πετρούπολη,  Κορυδαλλό, Νέο Κόσμο, Παλαιό Φάληρο και Καλλιθέα άνοιξαν οι ουρανοί με δυνατές καταιγίδες και κεραυνούς. Μάλιστα, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, από την Χαμοστέρνας μέχρι το ύψος της συμβολής της με την οδό Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για κάποια ώρα. Τελικά αργά το απόγευμα, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. 

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ο καιρός παραμένει άστατος σε όλη τη χώρα για ακόμη μια ημέρα. Tα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στην Καλλιθέα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) με 17,2 χιλιοστά, στο Νέο Κόσμο (15,6), στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (15,4) και στη Νέα Σμύρνη (14 χιλιοστά). Πάντως, σύμφωνα με το meteo.gr, την Πέμπτη τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και ο καιρός θα καλυτερεύσει.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ηπειρωτικά τμήματα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα βόρεια ορεινά τμήματα περιμένουμε την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 24 βαθμούς), 16 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 29 βαθμούς), 15 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ. 


σχετικα αρθρα