Σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό: Συμφώνησαν για κλειστές δομές, διαφώνησαν για τον τρόπο λειτουργίας - iefimerida.gr

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό: Συμφώνησαν για κλειστές δομές, διαφώνησαν για τον τρόπο λειτουργίας

Μέγαρο Μαξίμου εσωτερικό
Μέγαρο Μαξίμου /Φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Γιώργου Γεραπετρίτη, του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και των δημάρχων των νησιών Λέσβου, Σάμου, Χίου.

«Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η αποσυμφόρηση των νησιών. Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι οι επιστροφές προς την Τουρκία. Προτεραιότητα πρέπει να είναι η καλύτερη λειτουργία του ασύλου και η ενίσχυση των ιατρικών μονάδων των νησιών ώστε να υπάρχει καλύτερη στήριξη των τοπικών κοινωνιών», τόνισε ο κ. Μηταράκης εξερχόμενος από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νότης Μηταράκης στους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τους νησιώτες. Ως προς αυτό το σκέλος ανακοίνωσε ότι θα γίνονται συστηματικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου, κάθε δύο εβδομάδες.

«Υπάρχουν σημεία στα οποία εντοπίζονται κάποιες διαφορές. Συμφωνούμε στην ανάγκη να υπάρχουν κλειστές προαναχωρησιακές δομές, αλλά υπάρχουν διαφωνίες για το μέγεθος και για τον τρόπο λειτουργίας τους», υπογράμμισε. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης με την ενίσχυση των επιστροφών θα συμβάλει στο να διεξαχθεί πιο ομαλά η συζήτηση.

Μηταράκης: «Κλείνουν οριστικά οι ανοιχτές δομές»

Ο υπουργός τόνισε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνεται πιο ομαλά και ανέφερε ότι κάθε μέτρο που θα ανακοινώνει η κυβέρνηση θα βοηθά στον περιορισμό των ροών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι οι ανοιχτές δομές θα κλείσουν οριστικά με την εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό. Οπως προβλέπει αυτό, θα κλείσουν το 2020, είπε και τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να είναι συνεπείς με τα χρονοδιαγράμματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ