Ελληνικό ποδόσφαιρο: Ξεκάθαρη η κυβέρνηση σε ΕΠΟ -Προετοιμασία για την κρίσιμη συνάντηση με UEFA-FIFA - iefimerida.gr

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Ξεκάθαρη η κυβέρνηση σε ΕΠΟ -Προετοιμασία για την κρίσιμη συνάντηση με UEFA-FIFA

Γεραπετρίτης και Μητσοτάκης συνομιλούν στη Βουλή
Για το μνημόνιο συνεργασίας με FIFA-UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο ετοιμάζεται η κυβέρνηση / Φωτογραφία: EUROKINISSI, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βιώνει πολύ σημαντικές μα και κρίσιμες ημέρες με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να προωθεί στοχευμένες αλλαγές προς τη βελτίωση της υπάρχουσας τοξικής ατμόσφαιρας.

Χθες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον εκπρόσωπο UEFA-FIFA και υπερσύμβουλο της ΕΠΟ Πετρ Φούσεκ. Επίκεντρο της κρίσιμης συνάντησης οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και οι σημαντικές αλλαγές που θέλει να κάνει η κυβέρνηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φάνηκε σε πρώτη φάση να υπάρχει ανάγκη για αλλαγές στον χώρο και κατανόηση της δύσκολης κατάστασης από όλες τις πλευρές. Πλέον, η σημαντική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των ανθρώπων της UEFA και της FIFA. Δηλαδή, του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν και του αντιπροέδρου της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ. Η κυβέρνηση θα κάνει τις προτάσεις της για τις αλλαγές που θέλει, οι εκπρόσωποι της UEFA και της FIFA θα τις συνεκτιμήσουν και από εκεί θα καταλήξουν στο ποδοσφαιρικό μνημόνιο που έχει προαναγγελθεί.

Ο ρόλος του γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας Φούσεκ

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, πολύ σημαντικό ρόλο στις συζητήσεις-διαπραγματεύσεις και στο τι θα περιέχει το ποδοσφαιρικό μνημόνιο θα έχει ο Πετρ Φούσεκ. Ο 57χρονος Τσέχος πρώην Γενικός Γραμματέας της τσέχικης ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου σάλας, βρέθηκε στην Ελλάδα το 2018 ως απεσταλμένος της FIFA. Mε σκοπό την οργάνωση της ΕΠΟ και την βελτίωση της εσωτερικής δομής της. Κάτι που σημαίνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τις παθογένειες και τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Για αυτό και η κυβέρνηση δείχνει να τον εμπιστεύεται και να τον τοποθετεί στην Επιτροπή που συστήνει για το ποδόσφαιρο. Μαζί του θα βρίσκονται και άλλα πρόσωπα με γνώση του χώρου.

Η παρουσία του έμπειρου Κλαρκ

Πάντως, στην κυβέρνηση ποντάρουν πολλά στην παρουσία και συμμετοχή του έμπειρου Γκρεγκ Κλαρκ που βοήθησε τα μέγιστα το βρετανικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς. Από την αντιμετώπιση της βίας μέχρι και την αύξηση των εσόδων. Άλλωστε έχει τονιστεί πολλάκις ότι στόχος είναι να εφαρμοστούν στην Ελλάδα μοντέλα που είχαν επιτυχία σε άλλες χώρες. Και ο Κλαρκ που τελευταία εργάζεται και για την FIFA, θα έχει κομβικό ρόλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση και στην χθεσινή συνάντηση πάντως διεμήνυσε, παρά τις όποιες αντιδράσεις από πλευράς ΕΠΟ, ότι η νέα τροπολογία που ψηφίστηκε θα είναι η «βάση» της εκδίκασης για ΠΑΟΚ και Ξάνθη στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας. Κάτι που θα μεταφερθεί και πιο… επίσημα σε UEFA-FIFA, θέλοντας να δείξει ότι δεν υπάρχει άλλη ανοχή και θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι πρέπει άμεσα να συμμορφωθεί και η ΕΠΟ στις αλλαγές. Αν δεν γίνει αυτό, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε κυρώσεις από την ίδια την κυβέρνηση προς το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το κρίσιμο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός την Κυριακή

Την ώρα που η κρίσιμη συνάντηση της Τρίτης πλησιάζει, υπάρχει το «κρας τεστ» για πολλούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο την Κυριακή στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων του ελληνικού πρωταθλήματος και «πρωταγωνιστών» της τοξικής ατμόσφαιρας. Η κυβέρνηση θα παρακολουθεί όλα όσα θα γίνουν και σε περίπτωση που συμβούν επεισόδια ή καταστάσεις που προσβάλουν ή συμβάλουν στην όξυνση του τοξικού κλίματος θα παρέμβει. Μάλιστα, υπάρχει και η απειλή της διακοπής του πρωταθλήματος αν διαπιστωθεί ότι την Κυριακή η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ