Χριστούγεννα: Ζευγάρι στο Τέξας στόλισε την 1η Νοεμβρίου και τους ζήτησαν να ξεστολίσουν γιατί ήταν... νωρίς!

Κι όμως συνέβη! /Φωτογραφία: Shutterstock

Πότε στολίζουμε για τα Χριστούγεννα; Οποτε θέλει ο καθένας είναι η πιο… τίμια απάντηση. Οχι όμως αν ζεις στο Τέξας.

Η οικογένεια του Νικ και της Κλαούντια Σιμονί στο Τέξας αποφάσισε να στολίσει το κήπο του σπιτιού της για τα Χριστούγεννα λίγο νωρίτερα. Την 1η Σεπτεμβρίου. Η Κλαούντια είναι 8 μηνών έγκυος και το ζευγάρι θεώρησε, δεδομένου ότι έχει δύο παιδιά ακόμη, ότι είναι καλό να στολίσουν για τα Χριστούγεννα όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς όσο ο καιρός περνάει τα πράγματα δυσκολεύουν για εκείνη.

Στόλισαν λοιπόν χριστουγεννιάτικα τον κήπο τους, βάζοντας έναν χιονάνθρωπο, έναν τάρανδο και έναν Αγιο Βασίλη. Τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 4 Νοεμβρίου έλαβαν μια επιστολή από κάποιον τοπικό σύλλογο, ο οποίος τους ζητούσε να αφαιρέσουν τη διακόσμηση για τα Χριστούγεννα γιατί ήταν… πολύ νωρίς! Στην επιστολή τους ζητούσαν να αφαιρέσουν τη διακόσμηση μέχρι να πλησιάσει η περίοδος των Χριστουγέννων. Δεν διευκρίνισαν βέβαια τι σημαίνει «κοντά στην εορταστική περίοδο» (ούτε επικαλέστηκαν τα περί 40 ημερών πριν τα Χριστούγεννα που πολλοί ακολουθούν), δημιουργώντας εκτός από σοκ και σύγχυση στο ζευγάρι.

«Εκνευρίστηκα, γιατί υπήρχει λόγος που στολίσαμε τόσο νωρίς», είπε ο Νικ Σιμονί αναφερόμενος στην εγκυμοσύνη της συζύγου του. «Αισθάνομαι κάπως βαριά και είπε ότι όσο νωρίτερα στολίσουμε για τα Χριστούγεννα, τόσο το καλύτερο. Ισως σε δύο εβδομάδες να μην μπορούσα να τα κάνω όλα αυτά», ανέφερε η σύζυγός του και πρόσθεσε: «Το βρήκα τρελό. Ειδικά από τη στιγμή που δεν μας είπαν πότε πρέπει να στολίσουμε. Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να στολίσουμε για τα Χριστούγεννα λοιπόν;». Οι Σιμονί δεν έχουν καμία πρόθεση να συμμορφωθούν με αυτό που τους ζητήθηκε. «Δεν θα ξεστολίσουμε. Αυτό είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων. Δεν μπορούν να μας αναγκάσουν να βγάλουμε τη διακόσμηση». Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση όπως έχει τονίσει και ο ψυχαναλυτής Στιβ Μακίνουεν επιδρά θετικά στην ψυχολογία μας και για αυτό πολύ απλά ο καθένας μπορεί να στολίσει όποτε θέλει. Είτε για ψυχολογικούς λόγους είτε γιατί απλά έτσι του αρέσει. Στην Αθήνα πάντως, εμείς είχαμε εντοπίσει κατάστημα που είχε στολίσει από τις 10 Οκτωβρίου! Οπως συμβαίνει στο εξωτερικό που πολλά καταστήματα στολίζουν κιόλας από τον Αύγουστο. Και κάποια δεν αφαιρούν και ποτέ το στολισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ