Συμφωνία-μαμούθ για την Airbus -Η Emirates παρήγγειλε 50 A350

O CEO της Airbus, Γκιγιόμ Φορί και ο πρόεδρος και CEO της Emirates, σεϊχης Αχμέντ Μπιν Σαίντ αλ Μακτούμ / Φωτογραφία: ΑΡ

Μια παραγγελία – μαμούθ 50 αεροσκαφών από την Emirates, συνολικού κόστους 16 δισ. δολαρίων εξασφάλισε η Airbus, το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο που ανακοινώνεται στη διάρκεια της έκθεσης αεροσκαφών στο Ντουμπάι.

Πρόκειται για αεροσκάφη A350-900 XWB με κινητήρες Rolls Royce, η παραγγελία των οποίων ανακοινώθηκε μετά από διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής μεταξύ της Airbus και της Emirates, η οποία, πάντως, συζητά και με την Boeing την αγορά αεροσκαφών.

Ο πρόεδρος και CEO της Emirates, σεϊχης Αχμέντ Μπιν Σαίντ αλ Μακτούμ είπε ότι η αγορά των Airbus A 350 – που μπορούν να μεταφέρουν έως και 350 επιβάτες και να πετούν non stop επί 15 ώρες - θα επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων. Το πρώτο από τα Α 350 αναμένεται να παραδοθεί το 2023 και λόγω του μεγέθους της παραγγελίας η Airbus πιθανότατα θα κάνει κάποια έκπτωση στην αρχική τιμή των 16 δισ. δολαρίων. «Είναι πολύ καλά νέα για την Airbus», είπε ο CEO της εταιρείας Γκιγιόμ Φορί, ξεκαθαρίζοντας ότι η Airbus δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη για το τέλος της παραγωγής των A 380.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ