Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξηγεί πώς κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο στο ATP Finals

Στέφανος Τσιτσιπάς -Φωτογραφία: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ACTION PLUS/EUROKINISSI

Για το μεγάλο του θρίαμβο στο Λονδίνο και την κατάκτηση του τροπαίου του ATP Finals μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας χαρακτήρισε «όνειρο ζωής» το γεγονός ότι βρέθηκε ανάμεσα σε τόσο μεγάλους αθλητές και υπογράμμισε ότι ένιωσε ανατριχίλα για το τρόπαιο. «Οταν έχασα το πρώτο σετ υπήρχε μια φόρμουλα που με έκανε να χαλαρώσω στο δεύτερο σετ. Μπήκα με διαφορετική ψυχολογία και άνεση, δεν είχα τίποτα να χάσω», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Προσπάθησα να δώσω κουράγιο στον εαυτό μου»

«Προς το τέλος του τάιμ μπρέικ είπα ότι δεν έχω ξαναπαίξει για κάτι τόσο σημαντικό στην καριέρα μου. Τότε έσφιξα λίγο και άρχισα να σκέφτομαι κάποια πράγματα. Προσπάθησα να δώσω κουράγιο στον εαυτό μου και γι΄ αυτό φώναζα», συνέχισε ο Ελληνας τενίστας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό.

Εν συνεχεία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρόσθεσε πως σίγουρα δεν είναι τυχαίο το ότι βρίσκεται σε αυτή την βαθμολογική κατάταξη, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «το σημαντικό είναι η υγεία και να μένεις μακριά από τραυματισμούς για μια μακροχρόνια καριέρα και μια καλή πορεία στο τένις. Υγεία και οικογένεια είναι τα πιο σημαντικά».

Καταληκτικά, μίλησε για τη σκληρή δουλειά του, ενώ είχε τρομερό άγχος πριν ξεκινήσει ο τελικός. «Είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις γιατί σκέφτεσαι πως θα πάνε τα πράγματα στο μέλλον. Υπάρχει πολύ στεναχώρια και κλάμα πίσω από αυτό. Εχω περάσει πολύ πόνο και κόπωση για να φτάσω εδώ. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος» ανέφερε ο Τσιτσιπάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στέφανος Τσιτσιπάς τένις ATP FINALS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ