Skip to main content

Η επίσημη ανακοίνωση της Astra Airlines για την αναστολή των πτήσεων

Ανακοίνωση της εταιρείας μιλά για επιχειρούμενη οικονομική αναδιάρθρωση – Άγνωστο τι θα γίνει με τις επιστροφές χρημάτων προς επιβάτες

O ξαφνικός θάνατος που επέβαλλε η Διεθνής Ένωση Aερομεταφορών (IATA) στην Astra Airlines, πετώντας την ουσιαστικά εκτός αγοράς, οδήγησε τη θεσσαλονικώτικη εταιρεία, που κλυδωνίζεται στη μέγγενη των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, να βγάλει ανακοίνωση για το επιβατικό κοινό. Στην ανακοίνωση της, η Astra Airlines γνωστοποιεί και επίσημα την αναστολή των πτήσεων της.

«Η εταιρία ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι στο πλαίσιο της επιχειρούμενης οικονομικής αναδιάρθρωσής της ανέστειλε προσωρινά την άδεια εκτέλεσης δημοσίων μεταφορών και οι προγραμματισμένες πτήσεις από 15-11-2019 ακυρώνονται. Θα ενημερωθεί το επιβατικό κοινό οριστικά το αργότερο μέσα στις 7 επόμενες ημέρες για τη διευθέτηση αιτημάτων που σχετίζονται με οικονομικά θέματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση, ωστόσο, αφήνει «ανοικτό» το ζήτημα της διευθέτησης αιτημάτων από πλευράς των επιβατών που είχαν κλείσει εισιτήρια με την εταιρεία, με τη διοίκηση να παρατείνει εκ νέου, αυτή τη φορά για μία ακόμη εβδομάδα, την επίσημη ενημέρωση (σ.σ. το χρονικό όριο που είχε θέσει αρχικά και ξεπεράστηκε προ πολλού ήταν για τις 15/11).

Όπως λένε καλά ενημερωμένες πηγές η εταιρεία βρίσκεται σε δεινή θέση καθώς ακόμη και αν κατάφερνε να παραμείνει στη ζωή θα έπρεπε να ξεκινήσει από το μηδέν τις διαδικασίες για να ενταχθεί στο δίκτυο της ΙΑΤΑ.

Στο μεταξύ, όπως είχε γράψει η Voria.gr  μεγάλο μέρος των πτήσεων που εκτελούσε η Astra Airlines αναλαμβάνει η Aegean Airlines. Με επιστολή της  προς τα ταξιδιωτικά γραφεία η Aegean, ενημέρωσε πως από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι και τις 24 Μαϊου του 2020 προσθέτει 306 πτήσεις και πιο συγκεκριμένα 28.476 θέσεις για δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Χίο - Σάμο –Κω – Ηράκλειο και Μυτιλήνη και από Αθήνα προς Χίο.