Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Στην Pole Position o Valtteri Bottas

Ελλάδα 6:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Αυστρίας: Στην Pole Position o Valtteri Bottas

FORMULA 1

F1 GP Αυστρίας: Στην Pole Position o Valtteri Bottas

FORMULA 1

H Mercedes συνέχισε την κυριαρχία της στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με τον Valtteri Bottas στην pole position και τον Lewis Hamilton να τον πλαισιώνει στο 65ο lock out της γερμανικής ομάδας!

Advertisement
Advertisement

Επίδοση που τη φέρνει στα ίσια με τη Ferrari, η οποία είχε μία πολύ δύσκολη ημέρα που όχι απλά επιβεβαίωσε τα γνωστά προβλήματα αλλά μάλλον θα φέρει έντονους πονοκεφάλους στο Μαρανέλο!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο οροπέδιο του Σπίλμπεργκ υπήρχε σποραδική συννεφιά, η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 25 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος είχε σκαρφαλώσει στους 54 – η υψηλότερη που είχαμε δει έως τώρα φέτος.

Advertisement
Advertisement

Πριν την έναρξη της διαδικασίας οι μηχανικοί της Mercedes σήκωσαν μανίκια καθώς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στα υδραυλικά της W11 του Valtteri Bottas. Όμως ολοκλήρωσαν εγκαίρως τις εργασίες. Στο Q1 χρειάστηκε να φτάσουμε στο δεκάλεπτο πριν το τέλος της διαδικασίας για να δούμε χρόνους από κορυφαίους συνδυασμούς, με τον Max Verstappen να δείχνει το δρόμο ενώ όλοι έχουν βγει στην πίστα του Red Bull Ring με ελαστικά μαλακής γόμας.

Advertisement

Στον… χαμό όταν μηδένισε το χρονόμετρο, ο Ολλανδός κατάφερε να κινηθεί ακόμα ταχύτερα, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.04.024, επίδοση που τον κράτησε στην κορυφή παρά τις προσπάθειες των Mercedes, με τον Bottas και τον Lewis Hamilton να είναι 87 και 174 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργοί. Ο Lance Stroll ήταν τέταρτος με τη Racing Point, ο Charles Leclerc τοποθέτησε τη Ferrari στην πέμπτη θέση ενώ η Red Bull Racing επέλεξε να μη κάνει προσπάθεια στο τέλος με τον Albon, προφυλάσσοντας ένα σετ ελαστικών.

Όσο για την ουρά, εκτός συνέχειας έμειναν η Haas του Romain Grosjean, οι δύο Williams και οι δύο Alfa Romeo, με τον George Russell να πλασάρεται στη δέκατη-έβδομη θέση, όντας μόλις 73 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από το Q2, επίδοση που δεν μπορούσε ούτε να φανταστεί πέρυσι.

Στο Q2 ο Verstappen βγήκε στην πίστα με τη μέση γόμα ελαστικών, επιλογή με γνώμονα τη στρατηγική ενόψει του αγώνα, καθώς οι οδηγοί καλούνται να παραταχθούν στο grid με το σετ ελαστικών με το οποίο σημειώνουν τον καλύτερο χρόνο τους στο Q2. Και οι ταύροι στήριξαν αυτή την επιλογή άρα ο Ολλανδός θα εκκινήσει με τη μέση γόμα τον αγώνα. Μόνο αυτός από τους πρώτους 10 του grid.

Οι Mercedes έκαναν το 1-2, με τον Bottas Μπροστά, ο Albon ήταν επτά δέκατα πίσω τους, με τις McLaren/Racing Point να ακολουθούν. Όμως το δράμα αφορούσε στις Ferrari, με τον Leclerc να προκρίνεται οριακά στο Q3 και τον Sebastian Vettel να μένει ενδέκατος και εκτός συνέχειας. Μαζί με τον Γερμανό αποκλείστηκαν οι δύο AlphaTauri, η Renault του Esteban Ocon και η Haas του Romain Grosjean.

Έτσι στη μάχη της pole βρέθηκαν δύο Mercedes, δύο Red Bull, δύο Racing Point, δύο McLaren, η Ferrari του Leclerc και η Renault του Ricciardo. Στην πρώτη ζαριά ήταν ο Bottas αυτός που βρέθηκε στην προσωρινή pole, με το 1.02.939 να αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας! Ο Hamilton ήταν 122 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του, με τις Red Bull να είναι τα μοναδικά μονοθέσια στο ίδιο δευτερόλεπτο!

Στις τελικές προσπάθειες ο Bottas έκανε λάθος, βρέθηκε εκτός πίστας καταστρέφοντας την προσπάθειά του όμως αυτό δεν του στέρησε την τρίτη του pole position στην πίστα της Αυστρίας και δωδέκατη συνολικά!

Παρότι οι αντίπαλοί του βελτίωσαν τους χρόνους τους, αποδείχθηκε πως αυτοί δεν ήταν αρκετοί. Ο Hamilton ήταν μόλις 0.012 πίσω του, ο Verstappen στο μισό δευτερόλεπτο ενώ ο Lando Norris έκανε τη μεγάλη έκπληξη και μπήκε σφήνα ανάμεσα στις Red Bull.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
To F1 Vlog επέστρεψε!

Ο Alonso, o Messi και η… Γρανάδα

O Sebastian Vettel δεν έκρυψε την πικρία του για τη Ferrari