Ο γερμανικός οργανισμός DEKRA, πραγματοποίησε μία σειρά δοκιμών πρόσκρουσης στο πλαίσιο σεμιναρίου για τη βελτίωση των μεθόδων διάσωσης των επιβατών έπειτα από τροχαία ατυχήματα.

Τα crash test διεξήχθησαν με το Nissan Leaf πρώτης γενιάς και με ταχύτητες αρκετά υψηλότερες σε σχέση με αυτές που έχει υιοθετήσει ο οργανισμός Euro NCAP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος ήταν να προσομοιωθεί ρεαλιστικά ένα ατύχημα με αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, ώστε να δουν οι ειδικοί πώς συμπεριφέρονται οι μπαταρίες έπειτα από σφοδρή σύγκρουση, να βελτιστοποιηθεί η διαδικασία απεγκλωβισμού και να δοκιμαστούν νέες μέθοδοι πυρόσβεσης σε περίπτωση ανάφλεξης των μπαταριών.

Στο παρακάτω video βλέπουμε το Leaf να συγκρούεται με το πλάι και με ταχύτητα 75 χλμ./ώρα σε μία κολόνα.
Το αποτέλεσμα της πρόσκρουσης είναι συγκλονιστικό, καθώς το αμάξωμα διπλώνει. Βέβαια, αυτό θα συνέβαινε στα περισσότερα επιβατικά οχήματα όπως αναφέρουν οι ειδικοί, υποστηρίζοντας πως το Leaf προσφέρει υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

H DEKRA είναι ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας στην Ευρώπη, ο οποίος πιστοποιεί φορτία μετά από διεξαγωγή δυναμικών δοκιμών. Η εταιρεία κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στις επιστημονικές αναλύσεις τροχαίων ατυχημάτων και στην πιστοποίηση ασφαλούς μεταφοράς φορτίων και είναι η μοναδική που διαθέτει ιδιόκτητο κέντρο για crash test ακόμη και για φορτηγά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης