Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η αποκάλυψη στο δικαστήριο την περασμένη Τετάρτη, ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας, υποψήφιος για την αγορά τηλεοπτικής άδειας το 2016 και συνδεδεμένος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε για λογαριασμό της εταιρείας «Τοξότης», τρία εκατ. ευρώ από εταιρεία του εξωτερικού για εικονική σύμβαση, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο δημοσίευμα του «Πρώτου θέματος», η πλευρά Καλογρίτσα φέρεται να κατονομάζει το Νίκο Παπά ως το ιθύνοντα νου, πίσω από την ιστορία χρηματοδότησής της, με σκοπό -όπως καταγγέλλεται- την έκδοση εγγυητικής επιστολής για την συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο υπογείων συναλλαγών του Ν. Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή.

Βόμβα μεγατόνων έσκασε στο πρωτοδικείο Αθηνών όταν ο άλλοτε …αγαπημένος επιχειρηματίας στα υψηλά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καλογρίτσας κατήγγειλε δια των δικηγόρων του ότι ακόμα και τα τρία εκατ. ευρώ που χρειαζόταν για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τα εξασφάλισε με παρασκηνιακές και συντονισμένες κινήσεις του τότε αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», η εταιρεία «Τοξότης» του κ. Καλογρίτσα πήρε τα χρήματα από λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό δήθεν για την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου Mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τα διέθεσε για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες χωρίς να επιστρέψει σεντ στους Λιβανέζους που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Στο πρωτοδικείο λοιπόν οι δικηγόροι του κ. Καλογρίτσα έλεγαν ότι όλα σχεδιάστηκαν από το …White House. Όταν οι δικηγόροι της ξένης εταιρείας ρώτησαν ποιο ήταν αυτό το περίφημο White House η πλευρά Καλογρίτσα εξήγησε πως ήταν το Μέγαρο Μαξίμου.

Τελικά αποδεικνύεται ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν ήταν μόνο αντισυνταγματικός αφού κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και στημένος. Φαίνεται πως ήταν απλώς μία προσπάθεια του τότε Νο2 στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκου Παππά να φτιάξει ένα ακόμη μαγαζί όπως τα μαγαζιά που έλεγε στις συνομιλίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ στόχος του ήταν να ελέγξει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να πνίξει την πολυφωνία. Προκειμένου να τον πετύχει, κίνησε γη και ουρανό για να πάρει άδεια ο κ. Καλογρίτσας χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο αφού κατέληξε στο γνωστό φιάσκο με τις εγγυήσεις και τα βοσκοτόπια.

Η πολυεθνική που έδωσε τα χρήματα και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τους επιχειρηματίες Σάμερ και Φουάντ Χούρυ δικαιώθηκαν τον Απρίλιο του 2019 από την ελβετική δικαιοσύνη και το Δικαστήριο την Τετάρτη εξέτασε την εκτέλεση της απόφασης. Εκεί λοιπόν η πλευρά Καλογρίτσα υποστήριξε ότι η συναλλαγή των δύο εταιρειών ήταν εικονική!

Όπως αποκαλύπτει στην αγωγή του ο κ. Καλογρίτσας, τα τρία εκατ. ευρώ προορίζονταν για την εγγυητική επιστολή ώστε να πάρει τηλεοπτική άδεια εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του Νίκου Παππά και της τότε κυβέρνησης.

Δηλαδή ο κ. Καλογρίτσας που καθόταν δίπλα στους δικηγόρους του όταν τα έλεγαν αυτά, λέει ότι σε συμφωνία με το White House, δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου τότε και τον Νίκο Παππά, πήρε τα τρία εκατ. ευρώ για να καλύψει την εγγυητική επιταγή προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια στο γνωστό διαγωνισμό.

Όλα αυτά φυσικά είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά του Δικαστηρίου.