To ηλεκτρικό Lucid Air προσφέρει αυτονομία 800 χλμ.

To ηλεκτρικό Lucid Air προσφέρει αυτονομία 800 χλμ.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Lucid υπόσχεται εξαιρετική αυτονομία.

200812065740_Lucid-Air_03
Η εταιρεία start-up Lucid Motors η οποία ετοιμάζεται να πουλήσει το πρώτο πολυτελές ηλεκτρικό μοντέλο της με το λογότυπο Lucid Air το 2021 ανακοίνωσε ότι η αυτονομία του θα υπερβαίνει τα 800 χιλιόμετρα! Μάλιστα σύμφωνα με την εταιρεία η εκτιμώμενη εμβέλεια του ηλεκτρικού μοντέλου θα ανέρχεται σε 517μίλια (832 χλμ.) η οποία επιβεβαιώνεται από δοκιμές ανεξάρτητων πιστοποιημένων φορέων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lucid, Peter Rawlinson, δήλωσε στο Reuters ότι η τιμή διάθεσης του Air θα ξεπερνά τις 100.000 δολάρια αλλά αργότερα θα υπάρξουν φθηνότερες εκδόσεις. Να υπενθυμίσουμε πως το Tesla Model S κοστίζει από 75.000 δολάρια και αποτελεί έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του Lucid Air.
Επίσης η Tesla πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το νέο μοντέλο S Long Range Plus θα αποτελεί το πρώτο όχημα πιστοποιημένο από την EPA που έχει εκτιμώμενη αυτονομία άνω των 400 μιλίων (643 χλμ.).
Το Lucid Air θα ακολουθήσει ένα crossover, που θα κατασκευαστεί στις αρχές του 2023 στην ίδια πλατφόρμα οχημάτων, δήλωσε ο Rawlinson.
Κλείσιμο
Η Lucid εδρεύει στο Newark της Καλιφόρνια, στη νοτιοανατολική πλευρά της Silicon Valley, όχι μακριά από το εργοστάσιο της Tesla’s Fremont και ιδρύθηκε το 2007 ως Atieva Inc. από τον πρώην εκτελεστικό της Tesla Bernard Tse και τον επιχειρηματία Sam Weng. Χρηματοδοτήθηκε αρχικά από επενδυτές επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Κίνας και της Silicon Valley, με επιπλέον χρηματοδότηση από την κρατική κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BAIC Motor και την LeEco, μια κινεζική εταιρεία τεχνολογίας που ελέγχεται από τον ιδρυτή μιας άλλης εκκίνησης ηλεκτρικών οχημάτων, Faraday Future.
Για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός εργοστασίου συναρμολόγησης στις ΗΠΑ στο Casa Grande, Ariz., η Lucid ενισχύθηκε από μια επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων τον Σεπτέμβριο του 2018 από το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας. Το εργοστάσιο αρχικά θα έχει ετήσια δυναμικότητα 34.000 οχημάτων η οποία θα αυξηθεί σε 360.000 μονάδες επτά χρόνια αργότερα, δήλωσε ο Rawlinson.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης