Αυξάνονται οι αφίξεις τουριστών - 6.000 τεστ ημερησίως στις πύλες εισόδου

Αυξάνονται οι αφίξεις τουριστών - 6.000 τεστ ημερησίως στις πύλες εισόδου

Αυξημένη είναι η τουριστική κίνηση σε αεροδρόμια, λιμάνια και οδικές πύλες εισόδου στη χώρα μας, καθώς σήμερα αναμένεται να προσγειωθούν συνολικά 72 πτήσεις από το εξωτερικό στο «Ελ. Βενιζέλος» που μεταφέρουν περίπου 28.000 επιβάτες.

Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για εντοπισμό «εισαγόμενων» κρουσμάτων, με κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας -που αποτελείται από 20 στρατιωτικούς γιατρούς- να βρίσκεται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και να διενεργεί μοριακά τεστ σε ταξιδιώτες με βάση τα QR Code του καθενός.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το αρχικό πλαφόν των 1.200 τεστ ημερησίως στο «Ελ. Βενιζέλος» φαίνεται πως αυξάνεται στα 2.000 τεστ.

Παράλληλα, «κύματα» τουριστών καταφτάνουν στη χώρα μας και από τον Προμαχώνα, με ταξιδιώτες από τα Βαλκάνια και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέσα στο πρώτο τριήμερο του Ιουλίου, περίπου 66.000 τουρίστες πέρασαν από το συνοριακό φυλάκιο, ενώ και σήμερα οι ουρές των οχημάτων ήταν μεγάλες, με τον χρόνο αναμονής για την είσοδο στη χώρα μας να φτάνει ακόμα και τις πέντε ώρες.

Στον Προμαχώνα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενεργεί τεστ κορονοϊού στις περιπτώσεις που ενδείκνειται με βάση τον αλγόριθμο. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως κάθε μέρα γίνονται περίπου 6.000 τεστ στις συνολικά 30 πύλες εισόδου της χώρας, τονίζοντας πως επιδίωξη της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών είναι όσο προχωρά ο Ιούλιος και αυξάνεται ο αριθμός των αφίξεων, να γίνονται και περισσότερα τεστ.

Σε σημερινές δηλώσεις του ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι τουριστικά καλύτεροι από τον Ιούλιο. «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένας φόβος, υπάρχει μία άγνοια ή ακόμα και μία αγωνία και μία οικονομική δυσκολία που δεν επιτρέπει σε πολύ κόσμο να ταξιδέψει. Όμως αν κερδίσουμε αυτό το στοίχημα των πρώτων εβδομάδων και η διαχείριση από κάθε άποψη είναι αυτή που πρέπει, τότε θεωρώ ότι πολύ περισσότερος ο κόσμος θα θελήσει να έρθει στη χώρα μας», τόνισε.