Μικρό ηλεκτρικό SUV έχει στα πλάνα της η Alfa Romeo

Μικρό ηλεκτρικό SUV έχει στα πλάνα της η Alfa Romeo

Ένα μικρό SUV που θα βρίσκεται κάτω από τις Stelvio και Tonale, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Alfa Romeo.

alfa_ev_concept_render_202045654
Ο στόχος της Alfa Romeo είναι διπλός καθώς αφενός θέλει να μπει με ένα μοντέλο στην ολοένα και ισχυρότερη εμπορικά κατηγορία των μικρών SUV και αφετέρου χρειάζεται στη γκάμα της ένα ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα βοηθήσει και στη μείωση των συνολικών εκπομπών της γκάμας και την αποφυγή προστίμων λόγω της αυστηρής ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Στο νέο project της Alfa Romeo σημαντικό ρόλο θα παίξει φυσικά η πρόσφατη συγχώνευση της FCA με την PSA η οποία διαθέτει ήδη αρκετή τεχνογνωσία αλλά και κατάλληλες πλατφόρμες για ηλεκτροκίνηση ώστε να βοηθήσει στην γρήγορη ολοκλήρωση του έργου της Alfa Romeo.

Το νέο μικρό ηλεκτρικό SUV είναι μέρος του αναθεωρημένου σχεδίου της ιταλικής εταιρίας για τα επόμενα χρόνια καθώς αυτό που είχε ανακοινωθεί το 2018 και προέβλεπε μεταξύ άλλων την GTV και τον αντικαταστάτη της 8C έχει δώσει τη θέση του σε ένα νέο που εστιάζει σε πιο εμπορικά μοντέλα.

Η Tonale που αναμένεται το 2021 θα καλύψει σε μεγάλο μέρος το κενό που θα αφήσει η Giulietta που θα σταματήσει να παράγεται στο τέλος της χρονιάς ενώ το νέο μικρό SUV θα προεκτείνει τη γκάμα στο ακόμα πιο εμπορικό κομμάτι της μικρής κατηγορίας. Η αισθητική του μικρού SUV θα ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τα πρότυπα της Tonale η οποία έχει κερδίσει σημαντικές διακρίσεις και θετικά σχόλια για το σχεδιασμό της. Επιπλέον το νέο μοντέλο θα είναι το πρώτο που θα αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό της τεχνολογία της PSA οπότε είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα eCMP που ήδη γνωρίζουμε από τα Peugeot 208, 2008, Opel Corsa και DS 3 Crossback.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης