Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 23-Ιαν-2020 16:52

    Wall: Μερική αλλαγή κλίματος μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ για τον κοροναϊό

    Wall: Μερική αλλαγή κλίματος μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ για τον κοροναϊό
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21.22

    Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές ενσωματώνουν στις εκτιμήσεις και στις κινήσεις τους το τελευταίο "κύμα" εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του νέου κοροναϊού η οποία ξεκίνησε από την Κίνα.

    Παρότι αρχικά κινούνταν ξεκάθαρα στο "κόκκινο", η ανακοίνωση από πλευράς Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το ζήτημα του κοροναϊού θεωρήθηκε μάλλον καθησυχαστική σε σχέση με την αναμενόμενη κήρυξη παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης. "Είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε εάν ο κοροναϊός συνιστά κατάσταση εκτάκτου υγειονομικής ανάγκης σε διεθνές επίπεδο", ανέφερε η επιτροπή του ΠΟΥ που συνεδρίασε για το θέμα.

    Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 34,51 μονάδες ή 0,12%, με τον ευρύτερο S&P 500 να κερδίζει 1,80 μονάδες ή 0,05% και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει κέρδη 14,18 μονάδων ή 0,15%.

    Η μητρική της NBCUniversal, Comcast και η Travelers ανακοίνωσαν εξάλλου αποτελέσματα καλύτερα του αναμενομένου, παρ' όλα αυτά η μετοχή της πρώτης υποχωρεί κατά 3,7% και εκείνη της δεύτερης κατά 5,2%. Η μετοχή της Procter & Gamble σημειώνει άνοδο άνω του 0,6%, μετά την ανακοίνωση ανάμεικτων όσων αφορά τις τάσεις τους στοιχείων τριμήνου.

    Άνω του 12% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, με το 70% εξ αυτών να έχουν κινηθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. 

    Το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνεται ωστόσο από τη διασπορά του κοροναϊού στην Κίνα και σε άλλες χώρες, με τους θανάτους να έχουν φθάσει τους 17 και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να συνεδριάζει εκ νέου μέσα στην ημέρα για να αποφασίσει κατά πόσον θα κηρύξει παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε επίπεδο υγείας.

    Από την Κίνα σε άλλες χώρες της Ασίας και έως τις ΗΠΑ, τα καταγεγραμμένα κρούσματα του ιού έχουν φθάσει τα τουλάχιστον 571.

    Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 6 κινούνται με θετικό πρόσημο και 24 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Procter & Gamble, Intel και Boeing, ενώ των απωλειών εκείνες των Travelers, Dow Inc. και Caterpillar.

    Μάκρο

    Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

    Οι αιτήσεις για την παροχή επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν κατά 6.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 18 Ιανουαρίου στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 211.000.

    Οι οικονομικοί αναλυτές ανέμεναν 215.000 νέες αιτήσεις.

    Οι αιτήσεις για την εβδομάδα μέχρι τις 11 Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά στα 205.000 από τα 204.000.

    Ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε στα 213.250 επιδόματα.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ