| Reuters/CreativeProtagon
Επικαιρότητα

«Συνέχισε, μη σταματάς!» – το μήνυμα του Αντετοκούνμπο στον Τσιτσιπά

Βροχή τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου, των διεθνών ΜΜΕ αλλά και του Giannis προς τον έλληνα πρωταθλητή του τένις για τον θρίαμβό του στον τελικό του ATP Finals
Protagon Team

Είναι οι δύο καλύτεροι διαφημιστές της Ελλάδας στον κόσμο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, κορυφαίος στο ΝΒΑ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κορυφαίος στο τένις μετά τον θρίαμβό του την Κυριακή στον τελικό του ATP Finals (εδώ). Ο Giannis έσπευσε να συγχαρεί τον Στέφανο για την επιτυχία του με μια ανάρτηση στα social media που δείχνει πόσο αντιλαμβάνονται και οι δύο ότι μοιράζονται κάτι κοινό.

«Συνέχισε μη σταματάς!» έγραψε στο Instagram ο έλληνας σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ, συγχαίροντας τον έλληνα σταρ του τένις.

Τα συγχαρητήρια του 25χρονου Αντετοκούνμπο στον 21χρονο Τσιτσιπά ακολούθησαν αυτά της πολιτικής ηγεσίας που από το βράδυ της Κυριακής έσπευσε να επαινέσει τον έλληνα τενίστα για την επιτυχία του στην Ο2 Arena του Λονδίνου.

«Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Eλληνας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο μήνυμά του.

Με ένα μονολεκτικό μήνυμα στο Twitter σχολίασε τον θρίαμβο του Τσιτσιπά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν παρών στον ημιτελικό του Σαββάτου (εδώ).

Μέσω social media και το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Στον θρίαμβο του Τσιτσιπά, ο οποίος κέρδισε 2-1 στο tie break του 3ου σετ  (6-7,6-2, 7-6) τον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό των τελικών, Nitto ATP Finals, στην Ο2 arena του Λονδίνου αναφέρονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε τον Ντομινίκ Τιμ και κέρδισε το ATP Finals» έγραψαν στην ιστοσελίδα τους οι New York Times, που επεσήμαναν ότι στα 21 του είναι ο νεότερος νικητής του τουρνουά από το 2001.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters έγραψε πως «ο θρίαμβος Τσιτσιπά στο ATP Finals δείχνει ότι τα νέα “όπλα” είναι έτοιμα να κυβερνήσουν».

To Tennis Magazine ανέφερε ότι «ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε ότι έχει το παιχνίδι και τη φιλοδοξία να γίνει στο μέλλον το νούμερο 1».

Η εφημερίδα Guardian σημείωσε ότι «πρόκειται για τον πιο σημαντικό τίτλο στην καριέρα του και τον τρίτο φέτος κάτι που συνοψίζει την πρόοδό του και την ωριμότητά του στη διάρκεια μιας σημαντικής χρονιάς».

Το βρετανικό BBC παρατήρησε ότι ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ντομινίκ Τιμ σε έναν συναρπαστικό τελικό και προσέθεσε ότι «είναι ο νεότερος νικητής του ATP Finals εδώ και 18 χρόνια».

Αλλά και η ιστορικότερη αθλητική εφημερίδα του κόσμου, η γαλλική L’equipe, αναφέρθηκε στη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του Ελληνα.