Σέρχιο Ράμος: «Πέταξε σαν πεταλούδα, κάρφωσε σαν μέλισσα»!

Σέρχιο Ράμος: «Πέταξε σαν πεταλούδα, κάρφωσε σαν μέλισσα»!

bet365

Στην 34η στροφή της ζωής του Σέρχιο Ράμος, ο Γιώργος Καραμάνος περιγράφει τον ηγέτη που πάντα ήξερε να περιμένει καρτερικά, για να υπογράψει εκείνος το δραματικό φινάλε…

Ο όρος «προμνησία» περιγράφει την αίσθηση ότι κάποιος έχει δει ή βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση. Είναι το ίδιο που στην γαλλική γλώσσα αναφέρεται ως «déjà vu» και μεταφράζεται ως «ήδη ιδωμένο». Η εμπειρία της προμνησίας συνοδεύεται συνήθως από μία αίσθηση "παράξενου", και αποδίδεται από το υποκείμενο της εμπειρίας σε όνειρό του, παρόλο το ότι υπάρχει η αίσθηση ότι η εμπειρία έχει πραγματικά υπάρξει στο παρελθόν. Για να το πούμε δηλαδή σε απλή ποδοσφαιρική γλώσσα, είναι σαν να βλέπεις τον Σέρχιο Ράμος να προωθείται για στημένο μετά το 90' και με την Ρεάλ κυνηγάει το σκορ.

Το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό και επίσημες έρευνες έχουν δείξει ότι περισσότερο από το 70% των ανθρώπων το έχουν βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Για τους οπαδούς της Ρεάλ όμως, αλλά και όσους παρακολουθούν την... μούρλα που έχει πιάσει τον αρχηγό τους από τον τελικό της Λισσαβώνας και έπειτα, το φαινόμενο παρουσιάζεται πλέον ανελλιπώς, σχεδόν στην ποδοσφαιρική καθημερινότητά τους. Επαναλαμβάνεται στο 100% των στιγμών που η ομάδα έχει ανάγκη να το βιώσει ξανά.

Καθώς περνάει σε κάθε ματς η ώρα και η Ρεάλ δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο Σέρχιο Ράμος μένει μπροστά. Κουνάει χέρια, πόδια, φωνάζει στους συμπαίκτες του. Ζητάει να τον σημαδέψουν σε κάθε γιόμα, κόρνερ, στημένο, οτιδήποτε. Απλά να βρουν το κεφάλι του και εκείνος θα φροντίσει για την αγαλλίαση: την δική τους και των οπαδών. Επειδή στην εξέδρα γνωρίζουν καλά ότι εκεί πρέπει να φτάσει το τόπι, στην δική του κούτρα και ουρλιάζουν κι εκείνοι με τη σειρά τους: «Ο Σέρχιο Ράμος θα σκοράρει».

Κάπως έτσι οι Μαριλένοι έστησαν και… τσιτάτα χαβαλέ στα social media. Όπως αυτό που αναφέρει τα τρία δεδομένα στη ζωή: Το ένα είναι ο θάνατος, το δεύτερο οι φόροι και το τρίτο να σκοράρει στις καθυστερήσεις ο Σέρχιο Ράμος. Δεν είναι λίγοι λοιπόν που θεωρούν τον Ανδαλουσιανό κορυφαίο σέντερ μπακ της σύγχρονης εποχής και κορυφαίο στην ιστορία των Μερένγκες. Σε συνέντευξή του το 2013, ο τεράστιος Πάολο Μαλντίνι είχε εξηγήσει ότι: «Ο Σέρχιο Ράμος θα μπορούσε να γίνει ο Νο1 στη θέση, εφόσον όμως εξαφάνιζε τις στιγμές που δείχνει να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του».

Η αλήθεια είναι πως αυτό το τελευταίο δεν το έχει κόψει και κάνει ακόμα λάθη πίσω που στοιχίζουν. Αν και έχει ως πακέτο τα πιο τέλεια χαρακτηριστικά όσον αφορά ταχυδύναμη, σωματότυπο, τεχνική, απίθανη έφεση στο σκοράρισμα, στο ανασταλτικό κομμάτι δεν είναι ο καλύτερος της γενιάς του. Ούτε και στο να κάνει παιχνίδι από πίσω. Εάν όμως τα βάλεις όλα μαζί, έχει αποδείξει πως διαθέτει το πληρέστερο πακέτο απ' όλους. Αλλά πλέον το θέμα ξεφεύγει από αυτήν την ματαιοδοξία του ποιος είναι ανώτερος. Και τούτο επειδή ο Σέρχιο Ράμος μοιάζει στα 34 γενέθλιά του να υιοθετεί από που έλεγε συνεχώς στις συνεντεύξεις τύπου πριν μπει στο ρινγκ ο θρυλικός Μοχάμεντ Αλι:

«Πέταξε σαν πεταλούδα, κάρφωσε σαν μέλισσα» ("Float like a butterfly. Sting like a bee"), Τούτη την ατάκα ο αρχηγός της Ρεάλ κατόρθωσε να την κάνει πράξη πιο συχνά απ' ότι θα μπορούσε να διανοηθεί ο οποιοσδήποτε. Και κάπως έτσι πέτυχε κάτι πολύ σημαντικότερο από το να είναι ο κορυφαίος. Επειδή πλέον είναι ο ίδιος που έκανε με ακραία πωρωτικό τρόπο τη συγγραφή στη σύγχρονη ιστορία της Ρεάλ. Επειδή εάν μία χαμένη μάχη είναι η μάχη που νομίζεις ότι έχασες, εκείνος δεν το νόμισε ποτέ. Επειδή εάν ο πρώτος κανόνας της ηγεσίας είναι ότι… πρέπει να φυλάς τον εαυτό σου για τις μεγάλες προκλήσεις, εκείνος ανέκαθεν ήξερε να περιμένει καρτερικά το δραματικό φινάλε…

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος