ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός: Πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις των εργαζομένων για τα 800 ευρώ

Κορωνοϊός: Πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις των εργαζομένων για τα 800 ευρώ
Pixabay

Την Τετάρτη 1η Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εργαζόμενοι να υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους για να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ.

Στην ειδικά για αυτόν τον σκοπό διαμορφωμένη πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας https://supportemployees.yeka.gr οι δύο παρακάτω κατηγορίες εργαζομένων θα υποβάλλουν τα στοιχεία τους:

  1. Εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας, των οποίων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους, είτε επειδή έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, κατόπιν εντολής δημόσιας Αρχής, είτε λόγω χρήσης της ρύθμισης βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ.
  1. Εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί από 1ης Μαρτίου 2020 έως και 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τον εργοδότη είτε με οικειοθελή αποχώρηση από τους ίδιους.


Οι δύο αυτές κατηγορίες θα υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις με τη συμπλήρωση των στοιχείων τους και τον IBAN.

Για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των υποκείμενων σε όλες τις επεξεργασίες που θεσπίζονται λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75), ως το συνημμένο παράρτημα, με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων με εξαρτημένη εργασία σε Επιχειρήσεις - Εργοδότες των οποίων, είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, οπότε οι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι μείωσης μισθώματος κύριας κατοικίας, είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού», στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.yeka.gr).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ