Συναγερμός στους εκπαιδευτικούς: Η Κεραμέως φέρνει νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία

Προβληματισμό προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα η αιφνιδιαστική, όπως τη χαρακτηρίζουν φορείς των εργαζομένων στα ιδιωτικά σχολεία, κίνηση της υπουργού Παιδείας να τους καλέσει εκτάκτως σε ενημέρωση για σχέδιο νόμου αναφορικά με την ιδιωτική εκπαίδευση. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ), έχει συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για το μεσημέρι του Σαββάτου (4/7/2020). 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες επισημαίνει η Ομοσπονδία. Σημειώνει ότι ήταν αιφνιδιαστική η πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προς την ΟΙΕΛΕ «σε διάλογο για fast track (θα είναι έτοιμο μέχρι την Τρίτη…) σχέδιο νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση». Και προσθέτει: «Βεβαίως το κρίσιμο ζήτημα που τίθεται είναι, εάν η πρόσκληση αφορά γνήσιο διάλογο, ή αν είναι πρόσχημα πριν τη σφαγή των αμνών…».

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας είναι για την Δευτέρα (6.7.2020) και περιλαμβάνει επίσης τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) αλλά και Συλλόγους Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων.