Η FIFA εισάγει επόπτες-ρομπότ για τα οφσάιντ στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Gazzetta team
Η FIFA εισάγει επόπτες-ρομπότ για τα οφσάιντ στο Μουντιάλ του Κατάρ!

bet365

Μια νέα τεχνολογία τεστάρει η FIFA για τον έλεγχο των οφσάιντ στο επερχόμενο Μουντιάλ, η οποία δεν θα έγκειται πια στην αρμοδιότητα των εποπτών αλλά του υπολογιστή, που θα ειδοποιεί αυτόματα για την παράβαση όπως στο goal-line technology.

Δίχως καλά καλά να έχει συνηθίσει ο ποδοσφαιρικός κόσμος την τεχνολογία του VAR στις ζωές μας την τελευταία διετία, η FIFA ετοιμάζει νέα καινοτομία στο κομμάτι της διαιτησίας με τη χρήση υπολογιστή, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας αποκάλυψαν πως τεστάρεται ήδη νέο σύστημα για τις υποδείξεις του οφσάιντ, οι οποίες δεν θα είναι πια δουλειά του κάθε επόπτη, αλλά ειδικού "ρομπότ" που θα ελέγχει αυτόματα αν υπάρχει παράβαση.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια παρόμοια λειτουργία με το goal-line technology, που θα ειδοποιεί τον VAR για το αν υπάρχει οφσάιντ ή όχι, κατευθείαν στο δωμάτιο ελέγχου. Μάλιστα, θα υποδεικνύεται μέχρι και το μέγεθος του ποδιού ή του σημείου του σώματος του επιτιθέμενου που είναι εκτεθειμένος.

«Η αρχή είναι ότι το σύστημα θα δημιουργεί αυτόματα τις γραμμές του οφσάιντ και θα παράγει συναγερμό στον διαιτητή για το αν υπάρχει παράβαση. Αυτό εξοικονομεί χρόνο, συνεπώς ο έλεγχος του VAR θα είναι πολύ πιο γρήγορος όταν υπάρχει οφσάιντ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός διευθυντής τεχνολογίας της FIFA, Γιόχαν Χόλτσμιλερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πειραματικός μηχανισμός είχε δοκιμαστεί και στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που επίσης διεξάχθηκε στο Κατάρ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα