ΚΑΙΡΟΣ

Πως το «ασχημόπαπο» των Καρντάσιαν έγινε η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος

Η  μικρή αδερφή της Κιμ Καρντάσιαν θα πουλήσει την πλειοψηφία της εταιρείας καλλυντικών της για 600 εκατομμύρια δολάρια.

Το brand της, που περιλαμβάνει το Kylie Cosmetics και το Kylie Skin, θα περάσει στον έλεγχο του κολοσσού προϊόντων ομορφιάς Coty.

Σε ηλικία μόλις 22 ετών, έχει συγκεντρώσει προσωπική καθαρή αξία ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσω της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς καλλυντικών της Kylie Cosmetics. Μάλιστα πρόσφατα το Forbes την αναγνώρισε ως η «νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος με περιουσία ενός δισεκατομμυρίου σε νεότερη ηλικία από ότι ακόμη και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ». 

Η Κάιλι που είναι η νεότερη και η πιο πλούσια από όλα τα μέλη της οικογένιας Καρντάσιαν δημιούργησε μόνη της το 2015 μία εταιρία με καλλυντικά τα οποία έσπασαν ρεκόρ πωλήσεων και ξεπουλήθηκαν από τα πρώτα λεπτά λανσαρίσματος τους.

Η Κάιλι έχει καταφέρει να αποτελεί ένα σύγχρονο πρότυπο με μια απίστευτη επιρροή σε άτομα νεαρής ηλικίας και των καταναλωτών προϊόντων ομορφιάς, την οποία απέκτησε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της ιδιαίτερα του instagram και του snapchat. Από τους προσωπικούς της λογαριασμούς σε αυτά οι φανς της έβλεπαν τα προϊόντα της και ανταποκρίνονταν άμεσα. Με αυτό τον τρόπο έχτισε την αυτοκρατορία της στον κόσμο του μακιγιάζ καταφέρνοντας η περιουσία της να ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο μέσα σε λίγα χρόνια. 

Αξίζει να επισημανθεί πως η online επιρροή της είναι τόσο ισχυρή που προκάλεσε μείωση της χρηματιστηριακής αξίας του Snapchat κατά 1,3 δισ. δολάρια όταν τουίταρε ότι δεν χρησιμοποιεί πλέον την εφαρμογή.

Έχει πάνω από 151 εκατομμύρια ακόλουθους στον προσωπικό της λογαριασμό Instagram, καθώς και 22 εκατομμύρια στο λογαριασμό των καλλυντικών της ενώ φέτος επέκτεινε την αυτοκρατορία της με την Kylie Skin, μια σειρά με λοσιόν, κρέμες κάτω από τα μάτια και scrubs προσώπου.

Σε αυτά τα επιχειρησιακά της βήματα προστίθεται τώρα η συνεργασία της με τον προαναφερόμενο κολοσσό που έχει στόχο να προωθήσει περισσότερα προϊόντα υπό την επωνυμία Kylie και να τα πουλήσει σε περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Η Coty στην οποία ανήκουν brands όπως τα Burberry και Hugo Boss θα πάρει το 51% της εταιρείας. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Πηγή: skai.gr