Αεροπορικές εταιρείες καθηλώνουν τα Boeing 737 MAX, όμως η τουρκική SunExpress αγόρασε 10

Αεροπορικές εταιρείες καθηλώνουν τα Boeing 737 MAX, όμως η τουρκική SunExpress αγόρασε 10

Της Marisa Garcia

Στην αεροπορική έκθεση του Ντουμπάι, η αεροπορική εταιρεία SunExpress άσκησε την option που είχε, ώστε να παραγγείλει 10 επιπλέον Boeing 737 MAX 8, ως μέρος της στρατηγικής ανανέωσης και ανάπτυξης του στόλου της. Η παραγγελία εκτιμάται σε 1,2 δισ. δολάρια και έρχεται μετά από μία προηγούμενη που αφορούσε σε 32 αεροπλάνα.

"Έχουμε μια μακροχρόνια, ισχυρή και εμπιστευτική σχέση με την Boeing και έτσι αποφασίσαμε να μετατρέψουμε την επιλογή που είχαμε, σε παραγγελία. Στηρίζουμε τη στρατηγική μας απόφαση να εισαγάγουμε το 737 MAX στο στόλο μας, για όλα τα οικονομικά και οικολογικά πλεονεκτήματα του, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα", λέει ο Jens Bischof, Διευθύνων Σύμβουλος της SunExpress. "Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι η Boeing θα μας προσφέρει ένα ασφαλές, αξιόπιστο και αποδοτικό αεροσκάφος. Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι αυτό απαιτεί το να κριθεί αδιαμφισβήτητο πως μπορεί να πετάξει το εν λόγω μοντέλο, από όλες τις αρμόδιες αρχές. Η ύψιστη προτεραιότητά μας στη SunExpress είναι και πάντα ήταν η ασφάλεια".

Η SunExpress είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Lufthansa και της Turkish Airlines και από το 1989 πραγματοποιεί πτήσεις προς δημοφιλείς προορισμούς διακοπών της Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας, της Βόρειας Αφρικής και της Ερυθράς Θάλασσας. Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει σήμερα 1.800 πτήσεις την εβδομάδα με στόλο 84 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών Boeing 737-800 και Airbus A330.

Ο Stan Deal, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes, εξέτασε τον αντίκτυπο της καθήλωσης των 737 MAX κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της παραγγελίας, εκφράζοντας τη λύπη του για την επίδραση που είχε αυτή η καθυστέρηση στην SunExpress. "Η ομάδα της Boeing εργάζεται σκληρά για την ασφαλή επιστροφή του αεροπλάνου σε υπηρεσία και την παροχή της δυνατότητας για τη SunExpress να συνεχίσει να χρησιμεύει ως η ραχοκοκαλιά των αεροπορικών ταξιδιών στην τουρκική τουριστική βιομηχανία", δήλωσε.

Διαβάστε ακόμα: 

* Και η United Airlines παρατείνει την καθήλωση των Boeing 737 MAX μέχρι τον Μάρτιο

* Boeing: Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αποφασίσουν για την επιστροφή του 737 MAX