929
O Αντριου στη συνέντευξη στο BBC: τα έκανε ακόμη χειρότερα | ΒΒC

Ενας ακόμη μπελάς για την Ελισάβετ: ο μπερμπάντης και επιπόλαιος πρίγκιπας Αντριου

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 19:15
O Αντριου στη συνέντευξη στο BBC: τα έκανε ακόμη χειρότερα
|ΒΒC

Ενας ακόμη μπελάς για την Ελισάβετ: ο μπερμπάντης και επιπόλαιος πρίγκιπας Αντριου

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 19:15

Ταρακουνιέται το Μπάκιγχαμ από τις δονήσεις που προκάλεσε η τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο πρίγκιπας Αντριου στο BBC το περασμένο Σάββατο, με το βρετανικό Τύπο να κάνει λόγο σύσσωμος σχεδόν για ανεπανάληπτο φιάσκο. Σε τέτοιο βαθμό που η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ θέλησε να αποστασιοποιηθεί από τον δεύτερο γιο της, κοινοποιώντας – μέσω των εκπροσώπων της φυσικά – πως παρότι ήταν ενήμερη, κάθε άλλο παρά ενέκρινε την απόφασή του να προβεί σε μια σουρεαλιστική τηλεοπτική εξομολόγηση κατά την οποία προασπίστηκε τη φιλία του με τον αυτόχειρα δισεκατομμυριούχο παιδεραστή και βιαστή Τζέφρι Επστάιν.

Ο Δούκας της Υόρκης και τρίτο παιδί της Ελισάβετ (υπάρχει και η πριγκίπισσα Αννα) δεν δίστασε να σημειώσει πως δεν μετανιώνει για τις σχέσεις του με τον Επστάιν λόγω «των ευκαιριών που είχε» να διδαχθεί από εκείνον για το εμπόριο και τις επιχειρήσεις και παρότι χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του (τους βιασμούς, δηλαδή, και την σεξουαλική εκμετάλλευση δεκάδων, ακόμα και ανήλικων, γυναικών) «απρεπή», δεν είπε το παραμικρό για τα θύματά του πρώην φίλου του.

Αρνήθηκε επίσης κατηγορηματικά όλα όσα του προσάπτει η Βιρτζίνια Τζιούφρι – γνωστή παλαιότερα ως Βιρτζίνια Ρόμπερτς. Η 30άχρονη, σήμερα, πρώην «σκλάβα» (και θύμα) του Επστάιν υποστηρίζει πως όταν ήταν μόλις 17 χρονών εξαναγκάστηκε τρεις φορές να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον Αντριου, την περίοδο 2001 – 2002, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

«Μπορώ να σας πω κατηγορηματικά ότι δεν συνέβη. Δεν θυμάμαι ποτέ να συναντώ αυτήν την κυρία», τόνισε ο πρίγκιπας. Μάλιστα ανέφερε πως την 10η Μαρτίου του 2001, την ημέρα κατά την οποία η Βιρτζίνια Τζιούφρι υποστηρίζει πως συνευρέθησαν σεξουαλικά στο Λονδίνο, εκείνος βρισκόταν σε κατάστημα της αλυσίδας Pizza Express στο Γουόκιν, μια πόλη νοτιοδυτικά του Λονδίνου, μαζί με μία από τις κόρες του.

Ο πρίγκιπας εξήγησε πως θυμάται πολύ καλά το γεγονός, κυρίως γιατί δεν συνηθίζει να πηγαίνει σε πιτσαρίες, ενώ αντέκρουσε και τον ισχυρισμό της Ρόμπερτς περί έντονης εφίδρωσης από την πλευρά του, κατά την ίδια ημέρα καθώς χόρευαν σε κλαμπ του Λονδίνου, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί γιατί εκείνη την περίοδο δεν ίδρωνε καθόλου εξαιτίας μιας πάθησης που τον ταλαιπωρούσε από τα χρόνια του Πολέμου των Φόκλαντς.

Και όσον αφορά μια φωτογραφία (επάνω) του 2001 στην οποία απεικονίζεται μαζί με τη Βιρτζίνια Τζιούφρι με το χέρι του γύρω από τη μέση της στο σπίτι της Γκισλέιν Μάξγουελ, στενής φίλης και του Επστάιν και του πρίγκιπα, ο Αντριου, αφότου δήλωσε πως δεν θυμάται το παραμικρό, εξήγησε πως ακόμα και μετά από σχετικές έρευνες που πραγματοποίησαν ειδικοί για λογαριασμό του, δεν μπόρεσαν να εξακριβώσουν εάν είναι πλαστή η φωτογραφία καθώς πρόκειται για «τη φωτογραφία μιας φωτογραφίας μιας φωτογραφίας».

Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει ότι είναι περίεργο που εμφανίζεται να είναι ντυμένος πρόχειρα, δεδομένου ότι όποτε κυκλοφορεί στο Λονδίνο η αμφίεση του είναι πιο προσεγμένη. Αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξής του, ωστόσο, κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες στις οποίες ο Ανδρέας εμφανίζεται και ιδρωμένος και με όχι και τόσο επίσημη περιβολή.

Σχολιάζοντας τον αντίκτυπο της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Επστάιν παραδέχτηκε πως αποτέλεσε μια «πληγή» για την οικογένειά του. Θέλησε να σημειώσει, όμως, πως τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας «δεν θα μπορούσαν να το στηρίξουν περισσότερο» και πρόσθεσε πως δεν θεωρεί πως το όλο ζήτημα έβλαψε τη μητέρα του και βασίλισσα της Αγγλίας.

Την επομένη , ωστόσο, της συνέντευξης του πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν πως η απόφασή του να μιλήσει στο BBC κατά πάσα πιθανότητα δυσαρέστησε ιδιαίτερα το παλάτι. «Δυστυχώς απέδειξε την υπεροψία του. Πάντα ήταν υπερόπτης. Το μότο της Βασίλισσας είναι “μην διαμαρτύρεσαι, μην εξηγείς”. Πιστεύω πως βαθιά μέσα στην καρδιά της θα αισθάνεται μεγάλη ντροπή. Γνωρίζω πως ο πρίγκιπας δεν ακούει τους συμβούλους του», σημείωσε η δημοσιογράφος και βασιλική βιογράφος Αντζελα Λέβιν, προσθέτοντας πως πριν από δύο εβδομάδες υψηλόβαθμο στέλεχος του βασιλικού γραφείο Τύπου παραιτήθηκε, διαφωνώντας απόλυτα με την επιλογή του πρίγκιπα να εξηγηθεί δημοσίως.

Ο πρίγκιπας αποχαιρετά μία καστανομάλλα που φεύγει από την βίλα των οργίων του Επστάιν στο Μανχάταν

Πλέον ελάχιστοι αμφιβάλλουν ότι παρά τις όποιες προθέσεις του το μόνο που κατάφερε είναι να επιδεινώσει τη θέση του μέσω αυτής της «καταστροφικής» συνέντευξης που παραχώρησε. Συγχρόνως, όμως, έβλαψε, όχι μόνον το παλάτι, αλλά και τον ίδιο τον θεσμό της βασιλείας, δεδομένου ότι στα μάτια πολλών Βρετανών εμφανίστηκε ως η προσωποποίηση όλων των κακώς κειμένων της μοναρχίας.

Αλλά είναι ευρέως γνωστό εδώ και καιρό πως τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας επιδιώκουν να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από τον Αντριου ενώ κυκλοφορούν και φήμες πως ο αδελφός του και διάδοχος πρίγκιπας Κάρολος σκέφτεται σοβαρά ακόμα και να «υποβιβάσει» τον επίσημο ρόλο του, όταν ανέλθει στο θρόνο, θέτοντάς τον στο περιθώριο.

Το ζήτημα, ωστόσο, είναι τι θα γίνει έως τότε , δεδομένου ότι το κλίμα στο Μπάκιγχαμ σίγουρα δεν είναι ευοίωνο. Καλώς η κακώς η βασιλεία της Ελισάβετ πλησιάζει στο τέλος της και όλοι διερωτώνται ποιος ελέγχει πλέον την κατάσταση. Ειδικά μετά την αμηχανία που προκάλεσαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μέσω μιας αποκαλυπτικής συνέντευξής τους κατά την οποία ο δεύτερος γιος του Καρόλου και της Νταϊάνα αποκάλυψε πως είναι ψυχραμένος με τον αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Το βράδυ του Σαββάτου το ότι είναι πολύ πιθανό ο καθένας κάνει του κεφαλιού στο παλάτι, το απέδειξε περίτρανα ο πρίγκιπας Αντριου. Και το μέλλον διαγράφεται ακόμη πιο απρόβλεπτο και λόγω της προχωρημένης ηλικίας του πρίγκιπα Φιλίππου. Εχοντας φτάσει στην ηλικία των 98 ετών ο σύζυγός της βασίλισσας Ελισάβετ σταμάτησε να εκτελεί χρέη «επιστάτη» εντός του παλατιού, θεωρώντας πως ήρθε η ώρα να τον αντικαταστήσει ο πρωτότοκος γιος του Κάρολος, ο οποίος, ωστόσο, πέρα βρέχει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...