Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τετράδα

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τετράδα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Τσάλεντζ Καπ γυναικών έκανε ο Ολυμπιακός. Σε αναμέτρηση στην Ουγγαρία επικράτησε της Μπεκεσκάμπα με 3-1 (πρώτος ο Ολυμπιακός: 24-26, 25-23, 25-19, 25-23). Το επόμενο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου στο «Μελίνα Μερκούρη» (17.30).

Στο πρώτο σετ, οι Ουγγαρέζες επικράτησαν των «ερυθρολεύκων» με 26-24. Η συνέχεια όμως ανήκε στον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο σετ και οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί αλλά στα κρίσιμα σημεία οι «Πειραιώτισσες» διατήρησαν την ψυχραιμία και ισοφάρισαν.

Στο τρίτο σετ, οι αθλήτριες του Ολυμπιακού ελαχιστοποίησαν τα λάθη και με τις Ζιβογίνοβιτς και Ζακχαίου να δίνουν λύσεις σε επίθεση μπλοκ και σερβίς πέρασαν μπροστά με 2-1. 

Το προβάδισμα των «ερυθρολεύκων» άλλαξε εντελώς την εικόνα της αναμέτρησης. Με όπλο το μπλοκ, με τη Χίπε και την Σκοτ στην επίθεση, έκαναν το 3-1 και ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ένα… πόδι στις καλύτερες τέσσερις ομάδες του θεσμού.  

Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί τίτλο στο βόλεϊ

Το πρώτο τρόπαιο ύστερα από δέκα χρόνια θα διεκδικήσει αύριο η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Στο κλειστό του Αγίου Θωμά, οι «πράσινοι» θα υποδεχτούν τον Ολυμπιακό (18.00, ΕΡΤ) για τον δεύτερο τελικό του κυπέλλου της Λίγκας «Νίκος Σαμαράς». Στην πρώτη αναμέτρηση, ο αθηναϊκός σύλλογος είχε υπερισχύσει στου Ρέντη με 3-2.

Αυτό το τόσο σπουδαίο αθλητικό «ραντεβού»  για τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε αιτία αντιπαράθεσης ανάμεσα σε μερίδα φιλάθλων και τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Αιτία ήταν τα ελάχιστα εισιτήρια που τέθηκαν προς πώληση. Εκπρόσωποι της «Θύρας 13» σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι δε θα παρακολουθήσουν τον αγώνα διότι ο νυν πρόεδρος δεν τους θέλει σε κανένα τμήμα.

Άμεση ήταν η απάντηση των ανθρώπων του Ερασιτέχνη: «Η φετινή υπερπροσπάθεια που γίνεται στο τμήμα βόλεϊ ανδρών μάς έχει φέρει ένα βήμα πριν από έναν τίτλο ύστερα από δέκα χρόνια. Όπως είναι λογικό, αυτό έχει φέρει ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων μας με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια ζήτηση για να παρακολουθήσουν τον αυριανό τελικό στον «Άγιο Θωμά». Έχοντας, λόγω χωρητικότητας του γηπέδου, τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν αυστηρά 900 μέλη, τα εισιτήρια βγήκαν προς διάθεση μέσω ίντερνετ ώστε να διατεθούν με δικαιοσύνη και χωρίς διακρίσεις», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση.

Το «παρών» στην προπόνηση του Παναθηναϊκού έδωσε και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή