Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη, το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην Τελετή παράδοσης – παραλαβής των Διοικητικών Συμβουλίων της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομιλία του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και μεταφέροντας τον προσωπικό χαιρετισμό του κ. Πρωθυπουργού, νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή τιμή, να παρευρίσκομαι στην σημερινή επίσημη τελετή παράδοσης/παραλαβής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Επίσης, επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω και τους θερμούς χαιρετισμούς του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, δεν αποτελεί απλά έναν ακόμη τυπικό θεσμό, αλλά συνιστά έναν ενεργό συλλογικό φορέα κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας.

Μέσα από τις δράσεις και τις συνέργειές της, προάγει την σύσφιξη των υφιστάμενων δεσμών συναδελφικότητας μεταξύ των μελών της, επιμελείται τα συμφέροντά τους, παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στα μέλη που την έχουν ανάγκη και προωθεί την εποικοδομητική διατήρηση των σχέσεων των αποστράτων αξιωματικών μετά των εν ενεργεία συναδέλφων τους.

Με πνεύμα αλληλοσεβασμού, συναδελφικής αλληλεγγύης, ισότητας, ενότητας, ομοψυχίας, αγαστής συνεργασίας, αγάπης, νηφάλιας σκέψης, ορθής διαχείρισης και προβολής των θεμάτων που απασχολούν όλους ανεξαίρετα τους ε.α. Αξιωματικούς, η Ένωση Αποστράτων επιτυγχάνει τον σκοπό της λειτουργίας της.

Υπό αυτό το πρίσμα, θέλω να συγχαρώ τον απερχόμενο Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και να τους ευχαριστήσω θερμά για την πολύτιμη συνδρομή και την προσφορά τους, κατά τα χρόνια της θητείας τους.

Στον νέο Πρόεδρο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την εκλογή τους και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό θεσμικό τους έργο.

Κύριος και σπουδαιότερος στόχος της νέας Διοίκησης, δεν μπορεί να είναι άλλος παρά η διατήρηση των στενών αγαστών σχέσεων της ΕΑΑΣ με όλα τα παραρτήματά της, με τρόπο που θα συνιστούν μια Ένωση συσπειρωμένη σε ένα σώμα. Γιατί σε έναν συλλογικό φορέα ατόμων που δεν επικρατεί η σύμπνοια, η ομόνοια, η αλληλεγγύη και η συνεκτικότητα των μελών, κανένας στόχος ή πρόγραμμα δράσης δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί με επιτυχία.

Κυρίες και Κύριοι,

Σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για την χώρα μας, που οι γνωστές απειλές κατά της εθνικής μας κυριαρχίας παραμένουν αμετάβλητες, καλούμαστε όλοι, να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον της Πατρίδας και της κοινωνίας μας έναντι κάθε άλλου επιμέρους υπολογισμού και απαιτείται να δράσουμε συνεκτικά, με αίσθημα ευθύνης, συλλογικής συστράτευσης και καθολικής ενότητας, στη βάση μιας νέας αντίληψης και εθνικής στρατηγικής, χωρίς αγκυλώσεις και στερεότυπα, διαφυλάττοντας πρωτίστως ως κόρη οφθαλμού, την εθνική ομοψυχία και συναίνεση σε όλα τα επίπεδα στρατηγικής σκέψης και σχεδιασμού.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τη νέα Διοίκηση της Ένωσης, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης των προσπαθειών της για την επίτευξη του οράματός της».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης