Facebook Pixel ΑΕΚ: Μεγάλο "μπαμ" από Τίγρη - Σκάει τέλος καλοκαιριού - Θα τρελάνει τον κόσμο - Όνομα-βόμβα!
| 2020-03-31 20:30:00

Μεγάλο "μπαμ" από Τίγρη - Σκάει τέλος καλοκαιριού - Θα τρελάνει τον κόσμο - Όνομα-βόμβα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Μεγάλο "μπαμ" από Τίγρη - Σκάει τέλος καλοκαιριού - Θα τρελάνει τον κόσμο - Όνομα-βόμβα!

Σε χτεσινό ρεπορτάζ, ο sportdog παρουσίασε το πώς το θέμα των αγορών των δύο δανεικών της ΑΕΚ, του Σιμάνσκι δηλαδή και του Αραούχο, επηρεάζει – πάντα με δεδομένες τις συνθήκες που διαμορφώνονται ελέω πανδημίας – το συνολικό μεταγραφικό πλάνο της Ενωσης, τον ρεαλισμό που πλέον υπάρχει στο θέμα των πωλήσεων και των ποσών που αξιώνουν οι «κιτρινόμαυροι» προκειμένου να συζητήσουν για την παραχώρηση των «βιτρινάτων» ποδοσφαιριστών τους.

Εκτός αυτής της κουβέντες έμεινε ο Βράνιες. Και αυτό γιατί, τα δεδομένα στην περίπτωση του είναι προφανή. Δεν υπάρχει option αγοράς του από την Αντερλεχτ, ο ίδιος κατάφερε να γυρίσει το χαρτί με τον Καρέρα στον πάγκο και από εκεί που ήταν έτοιμος για… σουτ ακόμη και τον Ιανουάριο, πλέον να θεωρείται απαραίτητος και για την ερχόμενη σεζόν.

Πως θα γίνει αυτό; Σύμμαχος σίγουρα τα οικονομικά προβλήματα της Αντερλεχτ, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει περικοπές, προαναγγέλοντας μάλιστα την εντατικοποίηση, αν όχι την… καθολικότητα αυτών σε κάθε τι που αφορά το ποδοσφαιρικό της τμήμα. Ο Βράνιες για τους «μωβέ» σημαντικό αγκάθι. Όχι μόνο γιατί πρακτικά πέταξαν 3,5 εκατ. ευρώ πριν δύο καλοκαίρια, αλλά γιατί επιβάρυναν και το μισθολόγιο τους με 3,6 εκατ. ευρώ που είναι οι απολαβές του Βόσνιου για την τετραετία που συμφώνησε.

Τι γλύτωσαν απ’ αυτά; Μόλις τις 450.000 ευρώ, τα χρήματα δηλαδή που καταβάλλει – εξ ημισίας – η ΑΕΚ στη φετινή σεζόν. Θα ήθελαν να γλυτώσουν και περισσότερα, αλλά κακά τα ψέματα, με την κατάσταση τους να είναι γνωστή και τον Βράνιες εκτός πλάνων ό,τι και να γίνει, δύσκολα θα βρεθεί ομάδα, η οποία θα πληρώσει για να τον αποκτήσει. Η έστω, να πληρώσει ποσό που θα αποσβέσει σημαντικό μέρος της επένδυσης του βελγικού συλλόγου. Αυτό, αποκλείεται.

Στην ΑΕΚ το γνωρίζουν. Όπως γνωρίζουν και την επιθυμία του Βράνιες να συνεχίσει στα «κιτρινόμαυρα». Οπότε, όπως ακριβώς και πέρυσι άφησαν τον ίδιο τον Βόσνιο να κάνει παιχνίδι, πιέζοντας με τον τρόπο του την Αντερλεχτ να δεχτεί τον δανεισμό του, έτσι και τώρα, θα αφήσουν την… μπάλα στον ίδιο τον Βράνιες, ο οποίος θα είναι αυτός που θα καθορίσει τις εξελίξεις, κυρίως με το τι συμφωνία και τι αποζημίωση θα δεχτεί για να λύσει (αν και εφόσον χρειαστεί) το συμβόλαιο του.

Κάτι που σίγουρα δεν θα γίνει την… επομένη της ολοκλήρωσης του φετινού δανεισμού του. Όπως και πέρυσι, θα πάρει χρόνο και θα πάει βαθιά στο καλοκαίρι. Κάτι που όμως συμφέρει ξεκάθαρα το πλάνο και την στρατηγική της ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σούπερ μεταγραφή 4+ εκατ. ευρώ για Έλληνα κορυφαίας ομάδας - Ο κορωνοϊός... χτύπησε και το deal!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags