Αντιμέτωποι μ΄ένα φαινόμενο που τους προκάλεσε ιδιαίτερη αναστάτωση ήρθαν το βράδυ του Σαββάτου κάτοικοι της Αίγινας. Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων, ένα φωτεινό αντικείμενο από τον ουρανό κατευθυνόταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τη γη. Ο δήμαρχος όμως του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς, σε δηλώσεις του είπε πως δεν υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη μαρτυρία που να αναφέρει πως κάποιος είδε τον μετεωρίτη ή πως αυτός έπεσε κάπου.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό της ρεπορτάζ η ΕΡΤ, οι επιστήμονες που ασχολούνται με τέτοια φαινόμενα είναι καθησυχαστικοί. Συγκεκριμένα ο διευθυντής και πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μανώλης Πλειώνης, αναφέρει: «Ουσιαστικά, μπαίνει στην ατμόσφαιρα ένας μετεωρίτης, ο οποίος καίγεται λόγω της τριβής με την ατμόσφαιρα και δημιουργεί αυτή τη βολίδα που εμφανίζεται. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς γι’ αυτό το φαινόμενο».

Το περιστατικό διερευνάται από τις Αρχές ενώ παράλληλα υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που κάνουν λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο που ακούστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Πόρτο Ράφτη, συνδέοντας το περιστατικό με τα όσα αναφέρουν μαρτυρίες για την Αίγινα.