Συνελήφθη άνδρας για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Συνελήφθη άνδρας για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη προχθές ημεδαπός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για παραβάσεις των νομοθεσιών για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει  η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή της, είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες – χρήστες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα μέσα, αποκωδικοποιούσαν και αναμετέδιδαν παράνομα, συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ζητούσαν, μάλιστα, από τους ενδιαφερόμενους χρήστες, χρηματικά ποσά για συνδρομές, τα οποία καταβάλλονταν μέσω γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας πληρωμών σε λογαριασμούς που διατηρούσαν για το σκοπό αυτό.

Τα παραπάνω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε η εμπλοκή του ημεδαπού στην υπόθεση και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην Κρήτη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: διαδικτυακός δέκτης αναπαραγωγής πολυμέσων, τροποποιημένος και προγραμματισμένος με σκοπό να επιτυγχάνει τη θέαση συνδρομητικών καναλιών χωρίς την καταβολή συνδρομής, κεντρική μονάδα Η/Υ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή