Μέσω επιστολής τους προς το υπουργείο Οικονομικών και τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία, έξι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες ζητούν την άμεση παροχή κρατικής βοήθειας για να μη καταρρεύσουν πλήρως και χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας λόγω κορονοϊού.

Η επιστολή συνυπογράφηκε από τις εταιρείες Air Mediterranean, Blue Bird, Ellinair, GainJet, Lumiwings και Orange2Fly. Σύμφωνα με αυτήν και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάνουν έκκληση προς την κυβέρνηση για άμεση οικονομική στήριξη λόγω των, χωρίς προηγούμενο, επιπτώσεων της πανδημίας.

«Η ρευστότητα  των αεροπορικών εταιρειών έχει πλέον εξαντληθεί. Οι στόλοι τους έχουν καθηλωθεί, έχουν ακυρωθεί το σύνολο των κρατήσεων και των συμβολαίων τους, η επιβατική κίνηση έχει μηδενιστεί, τα έσοδα έχουν εντελώς εξανεμιστεί, ενώ τα έξοδα ενοικίασης αεροσκαφών, ασφάλιστρα, έξοδα συντήρησης αεροσκαφών, μισθοδοσίες, τέλη στάθμευσης και πολλά άλλα παραμένουν, με αποτέλεσμα εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, να αναμένονται τις επόμενες ημέρες μαζικές καταρρεύσεις των Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών», τονίζουν στην επιστολή τους.

Ενδεικτικά αναφέρουν πως κάθε αεροσκάφος που είναι καθηλωμένο στο έδαφος κοστίζει 10.000 – 15.000 ευρώ την ημέρα χωρίς τα μισθολογικά κόστη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή την στιγμή τα καθηλωμένα αεροσκάφη στον Ελλαδικό χώρο είναι δεκάδες, οι αεροπορικές εταιρίες ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για τον κλάδο των Αερομεταφορών, ώστε να σωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.