Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Θα κάνει καριέρα στον ΠΑΟ - Τον ήθελαν Ολυμπιακός, ΑΕΚ
| 2020-07-04 19:02:00

"Θα κάνει καριέρα στον ΠΑΟ - Τον ήθελαν Ολυμπιακός, ΑΕΚ - Τεράστια άκρα, παίζει και μπάσκετ"!

του Γιώργου Κτενά
"Θα κάνει καριέρα στον ΠΑΟ - Τον ήθελαν Ολυμπιακός, ΑΕΚ - Τεράστια άκρα, παίζει και μπάσκετ"!

Παναθηναϊκός: Με τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο να μας μιλήσει για τον Νικόλα Χριστογεώργο επικοινώνησε το sportdog, δεδομένου ότι ο Ανδρέας Γιαννάκης ήταν ο προπονητής του στην ακαδημία τής Γιουβέντους στην Αθήνα.

Αναφέρθηκε στο πώς τον ανακάλυψαν, στα στοιχεία του που τον κάνουν να ξεχωρίζει, αλλά και στην καριέρα που μπορεί να έχει στον Παναθηναϊκό

"Αυτά μας είχαν κάνει εντύπωση στον Νικόλα - Τον ήθελαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ"

"Ο Νικόλας ήρθε εδώ στην πέμπτη δημοτικού. Εμείς τότε είχαμε το πρότζεκτ της Γιουβέντους που έχουμε ακόμα και σε ένα event μαζί με τη βοήθεια του Ιταλού κόουτς από τη Γιουβέντους είχαμε ένα κρυφό σύστημα αξιολόγησης και μπορούσαμε να δούμε τα χαρακτηριστικά των παιδιών. Δεν είχαμε ασκήσεις τερματοφύλακα καθαυτό, αλλά ο Νικόλας μάς έκανε εντύπωση στην τεχνική με τα πόδια, στην οξυδέρκεια, στην αντίληψη. Και τα σωματομετρικά στοιχεία. Ήρθε και σε επόμενα event και σε προπόνηση τερματοφύλακα με εξαιρετική αξιολόγηση, θέλαμε να τον εντάξουμε στην υπό ίδρυση ακαδημία της Γιουβέντους που είχαμε τότε με αποτέλεσμα ο Νικόλας να πάρει ολική ακαδημαϊκή υποτροφία. Ήταν και στο σχολείο μαθητής, οπότε είχαμε και το ακαδημαϊκό και το αθλητικό κομμάτι", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση στο sportdog ο Α. Γιαννάκης. 

Ποια ήταν η πορεία του μετά;

"Πήγαμε μαζί μέχρι που έπαιξε στις μικτές της ΕΠΣΑΝΑ, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου όταν υπήρξε ενδιαφέρον από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Έπαιξε στο "NIKE Premier Camp", είχαμε προσκληθεί τότε, και ο Νικόλας είχε βγει ο καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά. Ήταν όλες οι επαγγελματικές ομάδες και εκεί διακρίθηκε και βγήκε ο καλύτερος του τουρνουά. Σε συνέχεια αυτού μεγάλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ ζήτησαν να τον δουν. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο που υπήρχε, δώσαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσει και στους τρεις. Ο Νικόλας θεώρησε ότι η καλύτερη επιλογή για εκείνον ήταν ο Παναθηναϊκός, πίστευε και το πιστεύει ότι υπήρχε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα".


"Σύγχρονος τερματοφύλακας, καλός στο μπάσκετ - Μπορεί καριέρα στον Παναθηναϊκό"

Ποια είναι η άποψή που έχετε για την παρουσία του ως τερματοφύλακας;

"Ως τερματοφύλακας είχε πολύ καλή επαφή με την μπάλα και από τότε που έπαιζε πολύ με τα πόδια, λειτουργούσε ως παίκτης γηπέδου. Από εκεί και πέρα έχει πολύ καλές λαβές, επαφές με την μπάλα, μεγαλώνοντας και δουλεύοντας έφτασε σε πολύ καλό επίπεδο. Και όπως βλέπω την εξέλιξη του στον Παναθηναϊκό και στην προπόνησή του, βλέπω ένα παιδί που εξελίσσεται, έχει γονίδια για να ψηλώσει και έχει όλα τα στοιχεία. Του αρέσει να δουλεύει, είναι πειθαρχημένος, πολύ καλός παιδί, εξαιρετικό και συνειδητοποιημένο για το τι θέλει να κάνει. Ήξερε ότι ήθελε να βελτιώνεται, ήθελε όχι μόνο να κερδίζει αλλά να πηγαίνει καλά στους αγώνες. Τα στοιχεία του αυτά δείχνουν ότι είναι ένας σύγχρονος τερματοφύλακας. Έχει τεράστια άκρα, έχει απίθανη ευλυγισία, ήταν καλός και στο μπάσκετ, έχει όλο το πακέτο του αθλητισμού, έχει μεγάλο κόπο και αγώνα και του αξίζουν όσα είδαμε εναντίον του Άρη. Και άργησε μάλιστα".

Πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει καριέρα στον Παναθηναϊκό;

"Ο Νικόλας μπορεί να κάνει καριέρα, γνωρίζοντας βέβαια ότι έχει έναν πολύ μεγάλο τερματοφύλακα μπροστά του. Παίρνει το μέγιστο από όσους συνεργάζεται και προσπαθεί για το καλύτερο, θέλω να πιστεύω ότι θα μας απασχολήσει και τα υπόλοιπα χρόνια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα με Μπουρούση - "Βουίζει ο τόπος" για επιστροφή στην Ελλάδα - Από εκεί έχει ΤΡΕΛΗ πρόταση!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags