Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Προ των πυλών η 83η ΔΕΘ, η μεγαλύτερη της 20ετίας

Προ των πυλών η 83η ΔΕΘ, η μεγαλύτερη της 20ετίας

Περισσότεροι από 1.500 εκθέτες, πλήρης εκθεσιακή κάλυψη, 20 επίσημες, άμεσες, κρατικές συμμετοχές, ΗΠΑ Τιμώμενη Χώρα, 60 αμερικανικοί κολοσσοί, 130 ελληνικές startups

Τη μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας 20ετίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη, όπου από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου θα χτυπά η «καρδιά» του επιχειρείν, της καινοτομίας, αλλά και της αμερικανικής τεχνολογικής αριστείας. Με συνολικά 20 επίσημες, άμεσες, κρατικές συμμετοχές, έναντι 17 πέρυσι, και Τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, η 83η ΔΕΘ θα είναι επίσης η πλέον διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών.

Οι εκθεσιακές συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης ξεπερνούν τις 1.500 έναντι 1.398 πέρυσι και 556 το 2012, ενώ η εκθεσιακή κάλυψη είναι πλήρης –τόσο στους στεγασμένους όσο και στους υπαίθριους χώρους- και μεταφράζεται σε συνολικά 32.075 τμ, έναντι 27.191 τμ το 2017.

Οι ΗΠΑ ως Τιμώμενη Χώρα καλύπτουν όλο το περίπτερο 13 με 60 εταιρείες-κολοσσούς και φορείς. Μάλιστα, η Αμερική φέρνει στην 83η ΔΕΘ δεκάδες ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς, όπως Facebook, Google, Intel, HP, Oracle, Microsoft, Lockheed Martin κα, ενώ η εκθεσιακή της παρουσία είναι διανθισμένη και με φορείς της εκπαίδευσης, καθώς και με εταιρείες της ασφάλειας, της άμυνας, της φαρμακευτικής βιομηχανίας κα. Η άφιξη του ίδιου του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross στην 83η ΔΕΘ και στην Θεσσαλονίκη αποδεικνύει την βαρύτητα της παρουσίας της Αμερικής στην έκθεση, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν από την Τιμώμενη Χώρα και τους εκθέτες της δεκάδες πολύ υψηλού επιπέδου παράλληλες εκδηλώσεις, φόρουμ και παρουσιάσεις (το πλήρες πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Τιμώμενης Χώρας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://usatif2018.gr).

Εκτός από τις ΗΠΑ, συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ 
οι Κύπρος, Ινδία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Λουξεμβούργο,Ινδονησία, Ιράν, Ρουμανία, Ρωσία, Ταϊβάν, Βιετνάμ, Ουζμπεκιστάν, Τουρκία, ΠΓΔ, Μπαγκλαντές, Κίνα, Αίγυπτος και Ιταλία.

Για πρώτη φορά έρχεται η Πορτογαλία ως κρατική συμμετοχή μέσω της Πρεσβείας της Πορτογαλίας, αλλά και με επιχειρήσεις, τοΟυζμπεκιστάν μέσω της Πρεσβείας του Ουζμπεκιστάν, όπως και το Μπαγκλαντές μέσω της Πρεσβείας του και του Bangladesh Investment Development Authority. Μεγάλες συμμετοχές είναι αυτές της Τιμώμενης Χώρας του 2019, Ινδίας (με 35 εταιρείες), της περσινής Τιμώμενης Χώρας, Κίνας με 30 επιχειρήσεις και τις Βουλγαρίας με 14.

Παράλληλα, η φετινή διοργάνωση υποδέχεται στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα (Digital Greece)»,130 ελληνικές start ups(στο περίπτερο 12), που θα αναδείξουν το πρόσωπο μιας άλλης Ελλάδας, σε μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της ΔΕΘ-Helexpo.

Το ελληνικό επιχειρείν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη διοργάνωση της ΔΕΘ, θεωρώντας την πολύτιμο εργαλείο για την προβολή και την επίτευξη εμπορικών συνεργασιών. Έτσι, στην έκθεση συμμετέχουν και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα κάτω από την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Συνολικά 48 Επιμελητήρια από όλη την χώρα, έναντι 43 πέρσι, με 360 επιχειρήσεις (έναντι 340 πέρσι) θα βρίσκονται στην έκθεση μέσω της Κεντρικής Ένωσης, ενώ ξεχωριστές εκθεσιακές συμμετοχές διαθέτουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επιμελητήριο Σερρών και το Επιμελητήριο Κοζάνης.

Το όραμα του εθνικού εκθεσιακού φορέα να γίνει η ΔΕΘ ο μεγάλος παίκτης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ένας κόμβος για μια αγορά 100 εκατομμυρίων, μετέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τη φετινή διοργάνωση ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. Υπογράμμισε παράλληλα την σημασία της παρουσίας των ΗΠΑ ως μεγάλης ευκαιρίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κα Κατερίνα Νοτοπούλου, σημείωσε ότι η 83η ΔΕΘθα έχει ένα ιδιαίτερο κοινωνικό, επιχειρηματικό, οικονομικό και πολιτιστικό αποτύπωμα, θα είναι η πρώτη ΔΕΘ μετά την έξοδο από τα μνημόνια και θα γίνει σε μια πόλη που μπαίνει στον χάρτη του διεθνούς ενδιαφέροντος.

Άλματα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η ΔΕΘ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, που χαρακτήρισε την 83η διοργάνωση έκθεση-ορόσημο. Τόνισε δε πως η αμερικανική παρουσία αναβαθμίζει τον θεσμό.

Με τη σειρά της η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, κα Άννα Αγγελίδου, αναφέρθηκε στις καινοτομίες της 83ης ΔΕΘ και συγκεκριμένα στον θεσμό της τιμώμενης χώρας, στη smoke free πρωτοβουλία και στο check in που θα μπορεί κανείς να κάνει μέσω του περιπτέρου της Fraport Greece.

Τις δοξασμένες ημέρες των δεκαετιών του ’60 και του ΄70 θα ζήσουν, κατ’ αναλογία, οι επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ, με δεδομένα τα τεχνολογικά επιτεύγματα που θα παρουσιαστούν στο αμερικανικό περίπτερο, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, που έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη έκθεση της 20ετίας.

Από την πλευρά του ο νέος Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, τόνισε πως η αμερικανική παρουσία στην 83η ΔΕΘ δείχνει πόσο οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και δη στη Βόρεια Ελλάδα. «Η Αμερική είναι εδώ, η Αμερική συμμετέχει, ενδιαφέρεται» ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας τον ενθουσιασμό του για την αμερικανική συμμετοχή.

Στην παρουσία 60 επιχειρήσεων από την «αφρόκρεμα» της αμερικανικής επιχειρηματικότητας στο περίπτερο 13 αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος. Έκανε δε γνωστό πως στο κέντρο του περιπτέρου θα υπάρχει χώρος που θα φιλοξενήσει 70 εκδηλώσεις.

Τις πόρτες σε ένα νέο κόσμο και ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο ανοίγει η smoke free πρωτοβουλία της 83ης ΔΕΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Παπαστράτος», κ. Χρήστο Χαρπαντίδη, ο οποίος σημείωσε ότι η ΔΕΘ είναι η πρώτη τέτοιου μεγέθους διεθνής διοργάνωση σε Ελλάδα και Ευρώπη που ανακηρύσσεται smoke free.

Μια «πολιτεία» 10.000 ανθρώπων κινείται αυτή τη στιγμή και θα κινείται και από το Σάββατο εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, κάνοντας λόγο για το μεγαλύτερο γεγονός των Βαλκανίων.

Ευρύ πεδίο θεματικών ενοτήτων και εκδηλώσεων

Οι επιμέρους ενότητες της 83ης ΔΕΘ καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία κα., με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις.

Στο σκέλος της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, τα Music Events της 83ης ΔΕΘ περιλαμβάνουν καθημερινές συναυλίες κορυφαίων τραγουδιστών του ελληνικού πενταγράμμου (δωρεάν με το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση). Στις φετινές συναυλίες η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo θα τιμήσει τον Σταύρο Ξαρχάκο, ενώ την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το «The Blues Brothers Approved Show».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσης:

Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ το «the Mindspark», το μεγαλύτερο event για το μάρκετινγκ, τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη, σε ένα διήμερο γνώσης, έμπνευσης και ανακάλυψης. Παγκοσμίου φήμης εισηγητές θα μεταφέρουν στο κοινό του «the Mindspark» τον αμερικάνικο τρόπο του επιχειρείν. Το «the Mindspark Θεσσαλονίκης» διοργανώνεται από την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και την ΔΕΘ-Helexpo.
Στο περίπτερο 17 διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Hall Of Games, που είναι ένα entertainment πάρκο, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Για 5η χρονιά, η Cheapart υποδέχεται τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης, με έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών από οκτώ χώρες.
Η φετινή έκθεση είναι Smoke Free και θα αποτελέσει την πρώτη ανοιχτή, αστική νησίδα της οποίας οι χώροι θα είναι απαλλαγμένοι από τον καπνό του τσιγάρου, καθώς θα απαγορεύεται η χρήση κάθε καπνικού προϊόντος στους εσωτερικούς χώρους, ενώ παράλληλα θα παροτρύνονται οι επισκέπτες να μην καπνίζουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αλλά να κατευθύνονται στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες καπνιζόντων.

Επίσης, όσοι εκθέτες και επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για την Ελλάδα ή το εξωτερικό με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία θα μπορούν εύκολα να κάνουν check in και να παραδώσουν τις αποσκευές τους στο περίπτερο της Fraport μέσα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση είναι 7 ευρώ, αλλά ισχύει και μειωμένο στα 5 ευρώ τις καθημερινές μέχρι τις 18:00. Τοοικογενειακό των 4 ατόμων είναι στα 20 ευρώ, το Πολυτέκνων-Τριτέκνων-ΑΜΕΑ είναι 5 ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο. Τις καθημερινές το ωράριο της Έκθεσης θα είναι 16:00 με 22:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00 με 22:00.

Η έκθεση βρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης). Επίσημο ποτό της 83ης ΔΕΘ είναι η Coca Cola και επίσημο αυτοκίνητο είναι τα DS Automobiles της εταιρείας Γιαννίρης. Η βιομηχανία «Παπαστράτος» υποστηρίζει την πρωτοβουλία Smoke Free ΔΕΘ. Επίσημα Ξενοδοχεία των Music Events είναι τα Capsis και Capsis Bristol. Χορηγός των Blues Brothers είναι το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η Ένωση Διακοσμητών Βορείου Ελλάδος βοήθησε στον στολισμό της Θεσσαλονίκης με τα αστέρια στα χρώματα των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.