Αρχική FedHATTA FedHATTA: Ο Πολιτισμός κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη της Βοιωτίας

FedHATTA: Ο Πολιτισμός κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη της Βοιωτίας

FedHATTA: Ο Πολιτισμός κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη της Βοιωτίας

Την ανάγκη δημιουργίας ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος στη Βοιωτία, που θα συνδυάζει τα ιστορικά, αρχαιολογικά και θρησκευτικά της μνημεία, με το μύθο, την τοπική γαστρονομία και δραστηριότητες στον προορισμό, επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, μιλώντας στην εκδήλωση «Το πολιτιστικό απόθεμα του Νομού Βοιωτίας ως μοχλός ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Θήβα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιλίδης, η Θήβα προσφέρεται για πολιτιστικό, θρησκευτικό και εναλλακτικό τουρισμό, και, μεταφέροντας τις λειτουργικές απαιτήσεις των τουριστικών γραφείων τόνισε ότι επιδίωξη για τον προορισμό πρέπει να είναι η ένταξη της πολιτιστικής διάστασης της περιοχής σε ένα ευρύτερο και σύγχρονο τουριστικό πακέτο πλούσιο σε εμπειρίες.

Αυτό μπορεί να γίνει, όπως είπε ο Πρόεδρος της FedHATTA, με την αξιοποίηση των σημαντικών αξιοθέατων θρησκευτικού τουρισμού (π.χ. η Μονή του Οσίου Λουκά, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco), των δραστηριοτήτων στη φύση που προσφέρει ο Ελικώνας (όπου βρίσκεται η Μονή), και το λαϊκό δρώμενο του βλάχικου γάμου στη Θήβα.

 «Στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας FedHATTA, την πλατφόρμα «ΔΩΔΕΚΑ», αναζητούμε στρατηγικές για την υλοποίηση του δωδεκάμηνου τουρισμού στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Τσιλίδης, και ευχαρίστησε τους φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τη συμβολή τους σε αυτή την κατεύθυνση. 

Σημειώνεται ότι η FedHATTA θα οργανώσει σύντομα ταξίδι εξοικείωσης στον προορισμό για τα ελληνικά τουριστικά γραφεία-μέλη των Συνδέσμων της από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμα ο κ. Πάνος Λειβαδάς, ο μακροβιότερος Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων και ξενοδοχείων Grekodom του Ομίλου Μουζενίδη καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, των αρχαιολόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το δήμο Θηβαίων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και την «Σύνθεσις», μετά από πρωτοβουλία του Βοιωτού κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Αντιπροέδρου της Κοινότητας Διαλόγου «Σύνθεσις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.