Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δόθηκε το πράσινο φώς για ξενοδοχειακή επένδυση 3 εκατ. ευρώ στα Χανιά...

Δόθηκε το πράσινο φώς για ξενοδοχειακή επένδυση 3 εκατ. ευρώ στα Χανιά της Κρήτης

Δόθηκε το τελικό «ΟΚ» από τη δημοτική αρχή του Πλατανιά, ενώ μία μέρα μετά έγινε και η οριστική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της ξενοδοχειακής επένδυσης στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά Χανίων, της εταιρείας «ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Α.Ε.»

Η ξενοδοχειακή μονάδα η οποία θα αναπτυχθεί στην περιοχή Γεράνι, από την «ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Α.Ε.», θα είναι δυναμικότητας 180 κλινών και προδιαγραφών 4 αστέρων. Το οικόπεδο όπου θα χτιστεί η πολυτελής μονάδα είναι συνολικού εμβαδού 20.014,82 τ.μ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από ιδιωτικά κεφάλαια της εταιρείας «ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Α.Ε.», καθώς και από κεφάλαια τραπεζικού δανεισμού.

Το ξενοδοχείο στον Πλατανιά θα διαθέτει: Πισίνες, εξωτερικό μπαρ, reception/υποδοχή, κουζίνα, εστιατόριο, μπαρ, αίθουσα εκδηλώσεων, γυμναστήριο, spa και υπαίθριους χώρους στάθμευσης. Αναμένεται να λειτουργεί εποχιακά, επί 7 μήνες το χρόνο, από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο. Σημαντικό κρίνεται επίσης ότι θα απασχολεί συνολικά 20 άτομα (10 μόνιμο προσωπικό + 10 εποχιακό), με προτεραιότητα τη στελέχωση από την τοπική κοινωνία.

Το κατάλυμα θα δημιουργηθεί σε έκταση που βρίσκεται εντός περιοχής δικτύου NATURA-2000 (σ.σ. χαρακτηρισμένη ως βιότοπος). Λόγω μάλιστα της αυξημένης περιβαντολλογικής πρόληψης στην περιοχή, η επενδύτρια εταιρεία έλαβε 7 διαφορετικές άδειες από το Δασαρχείο Χανίων, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε πλήρης οικολογική αξιολόγηση για το έργο.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως η συγκεκριμένη περιοχή δικτύου NATURA-2000 είχε ως κύρια απειλή το κυνήγι, καθώς τμήμα αυτής της περιοχής συνιστούσε Ειδική Περιοχή Διατήρησης. Η απειλή από ενδεχόμενη τουριστική επένδυση ήταν χαμηλή κι έτσι με τις απαραίτητες αδειοδοτικές διαδικασίες, κατέστη δυνατή η προοπτική ανέγερσης του ξενοδοχείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.