Τρίτη, 23 Απρίλιος 2019 16:11

ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Ούτε μία νίκη εκτός έδρας!

Γράφτηκε από τον

Με... άδεια χέρια έφυγε την Κυριακή από την Κεφαλλονιά η Καλαμάτα B.C. και μετά τη νέα εκτός έδρας ήττα με σκορ 70-62 από το Ληξούρι, έχασε τις ελπίδες για παραμονή στη Γ’ εθνική μπάσκετ.

Η Μεσσηνιακή ομάδα υπολείπεται δύο βαθμούς από το Ληξούρι, που βρίσκεται στην 10η που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ.

Ακόμα όμως και αν κάνει το δύο στα δύο στις τελευταίες δύο αγωνιστικές και το Ληξούρι γνωρίσει ισάριθμες ήττες, υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Το Ληξούρι κάλυψε στα τελευταία δευτερόλεπτα και τη διαφορά των 7 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο στη Μεσσήνη. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στο παιχνίδι από το -15 και ισοφάρισαν, αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια.

Ως εκ τούτου η Καλαμάτα Β.C. έχασε και τις μαθηματικές ελπίδες, εκτός και αν δικαιωθεί στην προσφυγή που είχε κάνει για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της Κηφισιάς στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση θα είναι δύσκολο να αποφύγει τον υποβιβασμό. Το Ληξούρι την προτελευταία αγωνιστική παίζει με τον καταδικασμένο σε υποβιβασμό Κεραυνό Αιγίου και με νίκη βάζει τέλος στα όποια σενάρια.

Με τα σημερινά δεδομένα η Καλαμάτα B.C. επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες και ένας από τους βασικούς λόγους, είναι η αδυναμία της να κερδίσει εκτός έδρας. Ούτε ένα ροζ φύλλο αγώνα δεν πήρε φέτος και οι 7 νίκες στο γήπεδό της δεν είναι αρκετές για να την κρατήσουν στην κατηγορία. Για παράδειγμα αν είχε κερδίσει τον ουραγό Λέοντα, που βάση των αριθμών είναι η πιο αδύναμη ομάδα (μόλις 2 νίκες) θα είχε ελπίδες. Ενα ακόμα παιχνίδι που θα έπρεπε να είχε πάρει εκτός είναι στην Πάτρα με τον Εσπερο, όπου το έχασε από δικά της λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα. Δύο παιχνίδια που θα άλλαζαν την ιστορία και τη μοίρα της Καλαμάτας B.C., η οποία έκανε μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία σ’ ένα δυνατό όμιλο.

Πλέον το επόμενο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό, όπως και το τελευταίο στην Αχαγιά, έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η Καλαμάτα B.C. θα παίξει για το γόητρο και με σκοπό να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι τις εθνικές κατηγορίες.