Δευτέρα, 04 Ιούνιος 2018 17:39

Ο νέος χάρτης του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου

Γράφτηκε από τον

 

Δύο ομάδες θα εκπροσωπήσουν τη Μεσσηνία και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Πρόκειται για δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες του νομού μας, την Καλαμάτα, που ανανέωσε την παραμονή της και τον φετινό πρωταθλητή της Α’ τοπικής, τον Πάμισο Μεσσήνης.

Αντίθετο δρόμο πήρε ο Τσικλητήρας Πύλου, ο οποίος μετά από δύο χρόνια στην 3η κατηγορία, τη χρονιά που πέρασε δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας.

Από εκεί και πέρα στην Α’ τοπική, αναμένεται να έχουμε ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αφού συμμετέχουν οι περισσότερες ομάδες που πρωταγωνίστησαν και τη σεζόν που πέρασε.

Στην Α1 τοπική, το πρωτάθλημα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και περιφερειακό, μιας και θα συμμετάσχουν περισσότερες ομάδες, που είναι μακριά από την Καλαμάτα. Συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 10 ομάδων από την περιφέρεια, ενώ μόλις 4 είναι οι ομάδες, που προέρχονται από την Καλαμάτα.

Στη Β’ τοπική, κάτι παραπάνω από έναν όμιλο δημιουργούν οι ομάδες από την Καλαμάτα, που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα. Συνολικά είναι 15 ομάδες, αλλά όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια (και δεν θα αλλάξει τη νέα περίοδο) θα χωριστούν στους δύο ομίλους.

Στη Γ’ τοπική, λίγες είναι οι ομάδες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, καθώς θα πάρουν μέρος 8 σωματεία, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και κάποια άλλα που σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την περίοδο βρίσκονται υπό ίδρυση.

Αναλυτικά, ο χάρτης των ομάδων, που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της Γ’ εθνικής και στα τοπικά της Μεσσηνίας, τη ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 είναι:

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Οπως σημειώσαμε και στον πρόλογο Π.Σ. “Η Καλαμάτα” και Πάμισος είναι οι δύο ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη Μεσσηνία στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Από εκεί και πέρα μετά τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων και θα ξεκαθαρίσει σε ποιον όμιλο και με ποιους αντιπάλους θα αναμετρηθούν οι δύο Μεσσηνιακές ομάδες.

Α’ ΤΟΠΙΚΗ

Τσικλητήρας Πύλου, Πανθουριακός, Διαβολίτσι, Ανδρούσα, Απόλλων Καλαμάτας, Εράνη, Κυπαρισσία, Τέλλος Αγρας, Εθνικός Μελιγαλά, Ομόνοια, Α.Ο. Φαραί, Σπερχογεία, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Α.Ε. Μάνης, Α.Ε. Αβίας, Ολυμπιακός Ανάληψης.

Α1 ΤΟΠΙΚΗ

Ασπρόχωμα, Αναγέννηση Παραλίας, Μιλτιάδης, Ηρακλής Καλαμάτας, Χανδριναϊκός, Δώριο, Α.Ο. Φυτειάς, Ακρίτας Κορώνης, Παπαφλέσσας Χώρας, Μεθώνη, Απόλλων Πεταλιδίου, Θύελλα Χαρακοπιού, Καλό Νερό, Ηρακλής Κυπαρισσίας.

Β’ ΤΟΠΙΚΗ

Αίας, Α.Ε. Γαργαλιάνων, Αστέρας Μικρομάνης, Διαγόρας Κοπανακίου, Ατρόμητος Πλατύ, Παπαφλέσσας Αμφειας, Μεσσηνιακός, ΑΕΚ Καλαμάτας, Κεραυνός Καλαμάτας, Αστέρας Αρφαρών, Νέος Αρις, Αστέρας Βαλύρας, ΑΠΣ Αρις, Καλλιθέα, Δόξα Καλαμάτας, Πανιώνιος Καλαμάτας, Βλαχόπουλο, Πράσινα Πουλιά, Α.Ε. Λογγάς, Δαναός, Πατίστα, Νέδουσα Αλαγονίας, Α.Σ. Φυτειάς, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Θύελλα Μερόπης, Ακαδημία Πάμισος, ΑΟ Λαιίκων, Εθνικός Καλαμάτας.

Γ’ ΤΟΠΙΚΗ

Πανευαϊκός, Στενωσιά, Νέστωρ Πύλου, Θύελλα Παραλίας, Ικαρος, Ερμής, ΠΑΟΚ, Χατζή.