Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018 15:56

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 3-1: Με πρωταγωνιστή τον Αλεξόπουλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Την πρόκριση στη Δ’ φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας πήρε ο Απόλλωνας Καλαμάτας, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου κέρδισε στο γήπεδο του Ασπροχώματος με 3-1 τον Α.Ο. Διαβολιτσίου.

Από τους πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν ο επιθετικός του Απόλλωνα Βαγγέλης Αλεξόπουλος, ο οποίος σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας και άνοιξε το δρόμο για την πρόκριση.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό με τους παίκτες των δύο ομάδων να προσπαθούν από τα πρώτα λεπτά να δημιουργήσουν φάσεις και να πετύχουν γκολ. Στο α’ μέρος οι φιλοξενούμενοι έδειξαν περισσότερο τις επιθετικές τους αρετές είχαν και τρεις ευκαιρίες για να προηγηθούν, αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Σε αυτό το διάστημα ο Απόλλωνας απείλησε μόλις μία φορά με ένα σουτ του Μανωλόπουλου, αλλά ο Κωνσταντακόπουλος μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Στο β’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και κατόρθωσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Αλεξόπουλο και στις καθυστερήσεις του αγώνα να ολοκληρώσουν την επικράτηση τους με ένα τρίτο γκολ. Πριν το τρίτο γκολ του Απόλλωνα, η ομάδα του Διαβολιτσίου είχε μειώσει προσωρινά το σκορ, αλλά δεν μπόρεσε στη συνέχεια, στα λίγα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Γιακουμή, ώστε να πάει το ματς στην παράταση.

Παράπονα για τη διαιτησία

Παράπονα από το διαιτητή Πλακογιάννη είχαν και οι δύο ομάδες, πιο έντονα οι φιλοξενούμενοι, κυρίως για το γκολ που τους ακύρωσε στο 51’ με υπόδειξη του β’ βοηθού Γάκη. Στη συγκεκριμένη φάση ο Μπαστακός εκτέλεσε φάουλ στην περιοχή και ο Μπαλόπουλος πρόλαβε τον Τζανετέα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής με τη σύμφωνη γνώμη του βοηθού του, το ακύρωσε μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες και τους φίλους του Διαβολιτσίου.

Μάλιστα φωνάζουν για τις πολλές κάρτες που έδειχνε σε παίκτες και ότι άδικα απομάκρυνε από τον πάγκο τον προπονητή Κώστα Παλαμάρα, στο 56’ για τις διαμαρτυρίες, τόσο για την ακύρωση του γκολ, αλλά και για τις κίτρινες που έδειχνε στους παίκτες.

Σε ότι αφορά τις δύο ομάδες η εικόνα που παρουσίασαν ήταν τέτοια που έδειξε, πως θα είναι από αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Φάσεις - γκολ

Στο 3' κόρνερ του Ζάκκα στο πέναλτι σχεδόν ο Μπαλόπουλος έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε ξανά κόρνερ από το κάθετο δοκάρι. Στο 14' ο Κουλόπουλος με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κάνιστρα, αυτός πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και αντί για διαγώνιο σουτ προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ, κάνοντας τη συρτή πάσα για τον Κουλόπουλο, ο οποίος έκανε την προβολή όμως δεν βρήκε την μπάλα που έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 21’ δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Τζανετέα, ο Γιακουμής εκτινάχθηκε στη δεξιά πλευρά της εστίας του και με γροθιές απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 34' μεγάλη ευκαιρία για γκολ έχασε ο Απόλλωνας, όταν μετά από συνδυασμό Τρικουράκη-Κουντάνη, ο δεύτερος έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Αλεξόπουλο, που βρέθηκε μόνος απέναντι στο Κωνσταντακόπουλο, έκανε το πλασέ για να αποκρούσει σωτήρια με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Διαβολιτσίου. Στο 59’ ο Αλεξόπουλος αφού κατάφερε να κερδίσει την μπάλα από αντίπαλο του σούταρε σχεδόν από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και ο Κωνσταντακόπουλος που φάνηκε να μπλοκάρει την μπάλα δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να κυλήσει αργά μέσα από τη γραμμή του τέρματος και έγινε έτσι το 1-0.

Στο73' ο Αλεξόπουλος ελίχθηκε λίγο έξω από την περιοχή και παρά την πίεση από αμυντικό, μπήκε μέσα και με δυνατό σουτ την έστειλε στον ουρανό των διχτύων πετυχαίνοντας το 2-0. Στο 84' ο Ζάκκας έκανε τη σέντρα στο α' δοκάρι σχεδόν ο Μπαστακός με κεφαλιά παράλληλη προς την εστία του Γιακουμή τροφοδότησε τον Λιόλιο, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Σδτο 92’ ο Μανωλόπουλος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Τζανετέα, με τον Πλακογιάννη να σφυρίζει πέναλτι και να δείχνει στη συνέχεια 2η κίτρινη στον παίκτη του Διαβολιτσίου (είχε δεχτεί στο 90’ την πρώτη επίσης για μαρκάρισμα στον Αλεξόπουλο). Ο Μανωλόπουλος ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Πρώτος βοηθός ήταν ο Ρουμελιώτης, ο οποίος σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής, Καραχάλιος, Στραβάκος, Περιβολάρης, Κουντάνης, Δ. Τσουλάκος, Τρικουράκης (70' Σπανός), Αλεξόπουλος, Μανωλόπουλος, Κουτσουρόπουλος (91’ Ε. Τσουλάκος).

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κωνσταντακόπουλος, Σταματελόπουλος (67' Πάλιας), Λιόλιος, Μπαστακός, Πιτσιλής (74' Τσουκαλάς), Τζανετέας, Ζάκκας, Μπαλόπουλος, Κουλόπουλος, Κάνιστρας, Γεωργιόπουλος (74' Κρεμύδας).