Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2018 13:12

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΠΕΛΛΑΝΑ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ 1-2: Με το αριστερό στη Γ’ εθνική (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την ήττα με 1-2 από την Πελλάνα Καστορείου γνώρισε στη Μεσσήνη ο Πάμισος στο παρθενικό του παιχνίδι μετά από 13 χρόνια στη Γ’ εθνική.

Οι Νησιώτες παρουσιάστηκαν ανέτοιμο στην πρεμιέρα και οι Λάκωνες με σκόρερ το Ρασσιά πήραν το ντέρμπι των νεοφώτιστων στον 8ο όμιλο, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 700 θεατές. Μεταξύ των οποίων και ο βασικός χρηματοδότης της μεσσηνιακής ομάδας Βασίλης Σιδηρόπουλος, ενώ στην κερκίδα βρέθηκε χθες και ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Ντούλης.

Η Πελλάνα χτύπησε στο 30’ και στο 37’ και ο Πάμισος το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ήταν να μειώσει με το Μωράκη στο 50’.

Οι γηπεδούχοι σ’ ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις πλήρωσαν το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά και την έλλειψη λύσεων. Ενδεικτικό ότι με την έναρξη του β’ μέρους ο Νίκος Κακαλέτρης έκανε τρεις αλλαγές! Ακόμα ο στόπερ Δοδοντσάκης έπαιξε σε όλο το β’ ημίχρονο στην κορυφή της επίθεσης, μιας και δεν υπήρχε φορ στον πάγκο, ενώ ο Σέγκμπια που είχε αυτό το ρόλο στο πρώτο μέρος, είναι εξτρέμ. Από τους γηπεδούχους απουσίαζε επίσης ο παίκτης που θα κρατήσει την μπάλα στο κέντρο και θα τροφοδοτήσει τους επιθετικούς, ενώ παρουσιάστηκαν κενά στα μετόπισθεν.

Οι Ντεναγιέρ και Καρβάλιο, που δεν είχαν χθες δικαίωμα συμμετοχής, είναι παίκτες που θα βοηθήσουν, αλλά χρειάζεται περεταίρω μεταγραφική ενίσχυση και ήδη ο Πάμισος έχει κλείσει ξένο επιθετικό, ενώ θα γίνουν και άλλες προσθήκες.

Να σημειωθεί ότι απουσίασε χθες και ο Ηλιόπουλος, ο οποίος είναι από τους λίγους παίκτες που έχουν μείνει από πέρυσι.

Στην αρχική 11άδα οι “παλιοί” ήταν οι Μωράκης, Αριστομενόπουλος και Βλάχος, με τον πρώτο να είναι ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του Παμίσου, δίνοντας πολλές μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Στον αντίποδα η Πελλάνα χωρίς να εντυπωσιάσει πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο. Ηταν ωστόσο πιο επικίνδυνη όταν έβγαινε στην επίθεση, με τους παίκτες της να συνεργάζονται καλύτερα και να ξέρουν τι ζητάνε μέσα στο γήπεδο.

Αντίθετα στον Πάμισο υπήρχαν πολλές εσωτερικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, χωρίς αποτέλεσμα. Η εικόνα στο β’ μέρος ήταν μεν καλύτερη, αλλά δεν έφθανε για να αποφευχθεί η ήττα.

Πώς έπαιξε

Ο Νίκος Κακαλέτρης έδωσε φανέλα βασικού στον νεοαποκτηθέντα γκολκίπερ Τσάμη, που είχε δεξιά τον Σωτήρη Δημητρακόπουλο και αριστερά τον Σαραντόπουλο, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Μπριλάκης και Δοδοντσάκης. Στον άξονα ήταν οι Μωράκης, Οδ. Δημτρακόπουλος και στις πτέρυγες οι Βλάχος, Αριστομενόπουλος με το Ντεμόλ πίσω από τον προωθημένο Σέγκμπια.

Δύο γκολ σε επτά λεπτά

Ο Πάμισος αδυνατούσε να απειλήσει την εστία της Πελλάνας, η οποία κράταγε εύκολα το μηδέν, αλλά από την άλλη ούτε αυτή είχε ευκαιρία μέχρι το ημίωρο. Στο 30’ όμως ο Ντιατά πλαγιακόπησε από αριστερά και βρήκε στήριγμα στον Σικαλόπουλο που με τακουνάκι έστρωσε την μπάλα στον Λεωνίδα Ρασσιά, ο οποίος είχε το χώρο και τον χρόνο αν προσποιηθεί και να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Πριν προλάβουν οι γηπεδούχοι να συνέλθουν από το σοκ του 0-1, δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στο 37’.

Ο Ντιατά και πάλι, αυτή τη φορά από δεξιά, έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και έκανε την παράλληλη σέντρα στο β’ δοκάρι για το Ρασσιά, που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει, με την μπάλα να βρίσκει και το δοκάρι. Η πρώτη ευκαιρία του Παμίσου σε αυτό το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 41’ όταν ο Σέγκμπια βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Κραβαρίτης απέκρουσε με το πόδι.

Αλλαγή προσώπων και θέσεων

Στο β’ ημίχρονο ο Πάμισος ξεκίνησε με τρεις αλλαγές. Μπήκαν στο γήπεδο οι Οδεμισιώτης, Πορής και Ρήγας και βγήκαν οι Αριστομενόπουλος, Οδ. Δημητρακόπουλος και Ντεμόλ. Ο πρώτος πήρε τη θέση του Δοδοντσάκη στο κέντρο της άμυνας, με τον υψηλόσωμο επιθετικό να προωθείται στην επίθεση. Στα τελευταία λεπτά έπαιξε δίπλα του και ο Μπριλάκης, με τον Μωράκη να πηγαίνει πίσω.

Γρήγορο γκολ με Μωράκη,

αλλά μέχρι εκεί

Στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ ο Πάμισος μείωσε σε 1-2. Ο Σαραντόπουλςο εκτέλεσε φάουλ και ο Μωράκης πετάχθηκε στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν ψυχολογικά, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τρόπο να σώσουν το βαθμό και με εξαίρεση το σουτ του Σέγκμπια, που ήταν χθες φλύαρος, στο 82’, δεν απείλησαν άλλη φορά μέχρι το φινάλε. Στον αντίποδα η Πελλάνα που επιθετικά στο β’ μέρος έχει να επιδείξει ένα σουτ του Ντιατά στο 54’ (απέκρουσε ο Τσάμης) διαχειρίστηκε το προβάδισμα και πανηγύρισε ένα σημαντικό διπλό.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Tσάμης, Σωτ. Δημητρακόπουλος, Σαραντόπουλος, Μπριλάκης, Δοδοντσάκης, Μωράκης, Αριστομενόπουλος (46’ Οδεμισιώτης), Οδ. Δημητρακόπουλος (46’ Πορής), Βλάχος, Ντεμόλ (46’ Ρήγας), Σέγκμπια.

ΠΕΛΛΑΝΑ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ: Κραβαρίτης, Γενιτσαρίδης, Ι. Λαμπρόπουλος, Εμέκα (64’ Παναγιωτίδης), Καλογέρης, Αναστασάκος, Ρασσιάς (71’ Κοντογιάννης), Μπιταξής, Ντιατά, Σικαλόπουλος (80’ Γκέρσον), Γουόρντεν (91’ Γεωργαντάς).