Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2019 19:38

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-0: Σημαντική νίκη με σκόρερ το νεαρό Ρουμελιώτη

Γράφτηκε από τον

Με σκόρερ το νεαρό Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο Πανθουριακός κέρδισε προχθές στο γήπεδο της Σπερχογείας “Π. Γεωργανάς” την Κυπαρισσία με 1-0.

Η ομάδα της Θουρίας όπως έκλεισε τα ματς του α’ γύρου, έτσι ξεκίνησε αυτά του β’ γύρου, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησε επίσης εντός έδρας του Εθνικού Μελιγαλά και συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα με τη δεύτερη σερί νίκη της στην προχθεσινή αναμέτρηση.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι ήταν μέτριο με λίγες φάσεις στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και με περισσότερο πάθος για τη νίκη και τα κατάφεραν με το νεαρό Ρουμελιώτη, να σημειώνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Πανθουριακού στην τρίτη του συμμετοχή.

Σε αυτό το διάστημα η Κυπαρισσία φάνηκε λίγα λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε, όπου προσπάθησε αρχικά να ισοφαρίσει και στη συνέχεια να διεκδικήσει τη νίκη. Στις λίγες φάσεις που έκαναν οι παίκτες της δεν μπόρεσε να σκοράρει και έτσι έφυγε άπρακτη από τη Σπερχογεία και με παράπονα από το διαιτητικό τρίο για αποφάσεις του σε τρεις περιπτώσεις. Στο γκολ που δέχτηκε η ομάδα τους, σε γκολ που τους ακυρώθηκε και σε πέναλτι που δεν τους δόθηκε σε ανατροπή του Θεοχαρόπουλου.

Φάσεις – γκολ

Στο 1’ μπαλιά του Καράμπελα στον Ζώτο, αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ στην κλειστή γωνία του Μικελόπουλου, ο οποίος με γροθιές απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 15’ μπαλιά του Ανδρουτσή στον Αντωνόπουλο, που μπήκε στην περιοχή έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει ο Σταθάς σωτήρια με τα πόδια, ενώ ο Δημητρακάκης που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας δεν μπόρεσε να επωφεληθεί. Στο 48’ ο Κοστρίβας έκανε τη σέντρα στην περιοχή, εκεί όπου ήταν ο Ρουμελιώτης, που αρχικά αιφνιδιάστηκε, αλλά πρόλαβε έκανε το σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και έφυγε άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι. Στο 60’ σέντρα του Κοστρίβα στην περιοχή, πετάχτηκε ο Καράμπελας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Ρουμελιώτης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, με τον Μικελόπουλο να προσπαθεί μέσα από τη γραμμή του τέρματος να τη διώξει, αλλά ο διαιτητής Καρβούνης με την υπόδειξη του β’ βοηθού του Σταύρου έδειξε αμέσως σέντρα. Στο 83’ ο Μπιτσάνης με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα έφυγε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά σέντρα σουτ του Ζώτου απέκρουσε σωτήρια με γροθιές σε κόρνερ ο Μικελόπουλος. Στο 90’ ο Θεοχαρόπουλος με φάουλ από πλάγια θέση προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Σταθά, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια με γροθιές. Στο 93’ ο Μπιτσάνης κυνήγησε μπροστινή μπαλιά απέφυγε τον Ανδρουτσή και με γυριστό σουτ προσπάθησε να σκοράρει όμως η μπάλα κατέληξε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Φωνές για ακυρωθέν γκολ και πέναλτι

Στο 67’ ο Ζαφείρης λίγο έξω από τη γωνία της μεγάλης περιοχής εκτέλεσε φάουλ συρτά για να αποκρούσει αρχικά ο Σταθάς και στην επαναφορά ο Αντωνόπουλος με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα. Το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο διαιτητής Καρβούνης με τη σύμφωνη γνώμη του α’ βοηθού του Τζιαμουράνη υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον παίκτη της Κυπαρισσίας. Παράπονα από διαιτητή και βοηθό, είχαν οι φιλοξενούμενοι και στο 80’ για πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της ομάδας τους. Στη συγκεκριμένη φάση, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Παναγιωτόπουλος κλώτσησε εντός περιοχής τον Θεοχαρόπουλο, όμως ο Καρβούνης με την υπόδειξη του α’ βοηθού του Τζιαμουράνη, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Δευτερόλεπτα μετά είχαμε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και των ανθρώπων στον πάγκο της Κυπαρισσίας, για την απόφαση του διαιτητή.

Στα τελευταία λεπτά και με αφορμή τις δύο παραπάνω φάσεις, αλλά και τη φάση του γκολ του Πανθουριακού, υπήρξαν αντεγκλήσεις ανάμεσα σε ανθρώπους από τον πάγκο της Κυπαρισσίας και φιλάθλους, χωρίς να δημιουργηθεί κάτι άλλο στη συνέχεια.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Κοστρίβας, Οικονομέας, Παναγιωτόπουλος, Καράμπελας, Ζώτος (86’ Μωραγιάννης), Οδεμισιώτης, Ρουμελιώτης (71’ Μπιτσάνης), Μερκούρης (77’ Αντωνίου), Κανανάι (91’ Τσακαλάκος).

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μικελόπουλος, Ανδρούτσης, Ζαφείρης (89’ Κοσμόπουλος), Μιτρόφ, Μπακόπουλος, Νικολόπουλος, Χρονόπουλος, Αντωνόπουλος, Θεοχαρόπουλος, Σπυρόπουλος (3’ λ.τρ. Δημητρακάκης, 81’ Βασίλεβ).