Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2019 18:59

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-1: Μοιρασιά σε ένα μέτριο παιχνίδι (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-1: Μοιρασιά σε ένα μέτριο παιχνίδι (φωτό)

 

Ισόπαλος με σκορ 1-1 τελείωσε ο χθεσινός αγώνας, που διεξήχθη στο “Γ. Λουκαρέας” ανάμεσα στον Ολυμπιακό Καλαμάτας και τον Τσικλητήρα Πύλου.

Ο δυνατός αέρας, το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο, δεν βοήθησαν ώστε οι παίκτες των δύο ομάδων να αγωνιστούν όπως θα επιθυμούσαν. Ετσι έγινε ένα μέτριο παιχνίδι με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ λίγο πριν το τέλος του πρώτο ημιχρόνου και τους γηπεδούχους να απαντούν άμεσα, στα πρώτα λεπτά τις επανάληψης. Σε ότι αφορά το πρώτο 45λεπτο, ήταν παιχνίδι κέντρου, χωρίς κάποια αξιόλογη φάση, πλην αυτής, όπου ο Τσικλητήρας κατόρθωσε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στην επανάληψη και μετά την ισοφάριση, που έγινε σχεδόν με την συμπλήρωση του πρώτου 5λεπτου, το ματς απέκτησε ενδιαφέρον και οι παίκτες των δύο ομάδων ανέβασαν την απόδοση του, κυνηγώντας να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, γιατί μπορεί οι δύο ομάδες να βγήκαν πιο πολλές φορές στην επίθεση, αλλά δεν απείλησαν ιδιαίτερα τις εστίες των Αντωνόπουλου και Ντουγερόγλου.

Το τελικό αποτέλεσμα, μπορεί να μην ήταν το επιθυμητό για τις δύο ομάδες, που στόχευαν στην νίκη. Η ομάδα της Πύλου με το παραπάνω αποτέλεσμα, διατηρήθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη για τους ερυθρόλευκους που αγωνίζονται για την παραμονή τους στην κατηγορία ο βαθμός της ισοπαλίας είναι θετικός, αφού τον διατηρεί σε απόσταση αναπνοής από την επικίνδυνη ζώνη.

Παράπονα για δύο φάσεις

Παράπονα για δύο φάσεις, ένα πέναλτι που δεν δόθηκε και ένα γκολ που δεν μέτρησε εξέφρασαν οι δύο ομάδες στον διαιτητή Νικολόπουλο. Συγκεκριμένα στο 66’ ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ανδρώνη στο Μπούνα, ο διαιτητής κοντά, δεν διαπίστωσε παράβαση και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Στο 87’ οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για γκολ που δεν μέτρησε. Ο α’ βοηθός Μπασιλάρης είχε σηκώσει τη σημαία του, υποδεικνύοντας τον Σούλα σε θέση οφσάιντ (έφυγε πίσω από τους αμυντικούς και σούταρε σε κενή σχεδόν εστία, αλλά είχε προλάβει να κινηθεί στην πορεία της μπάλας ο Κ. Μάλαμας και πιθανόν να την απομάκρυνε πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος) και ο διαιτητής Νικολόπουλος σφύριξε αμέσως την παράβαση.

Τα γκολ

Στο 44’ ο Σεφεράσι έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Καγιανά, αυτός έφυγε ωραία πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή σούταρε για να αποκρούσει ο Αντωνόπουλος διώχνοντας την μπάλα πλάγια, εκεί που κινήθηκε ο Διακουμής και με διαγώνιο σουτ από κοντά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 0-1. Στο 49’ ο Γαβράς έκανε τη σέντρα και ο Γιαννουκάκης με κεφαλιά πάσα έστειλε την μπάλα πλάγια στον Κ. Μάλαμας, που έκανε αμέσως το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει αρχικά ο Ντουγερόγλου. Η μπάλα έφτασε στον Κορομηλά, ο οποίος κοντρόλαρε την μπάλα και αφού απέφυγε με προσποίηση έναν αντίπαλο του με σουτ την έστειλε στα δίχτυα και πέτυχε το 1-1.

Οι φάσεις

Στο 42’ ο Αλεξανδρόπουλος με συρτό σουτ σχεδόν από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 51’ διαγώνιο σουτ του Καγιανά απέκρουσε σε κόρνερ ο Αντωνόπουλος. Δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλή ευκαιρία για να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα ο Σούλα έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και έκανε τη σέντρα στο β’ δοκάρι για τον Διακουμή που ερχόταν με φόρα για να σκοράρει, όμως έκανε την προβολή, αλλά δεν βρήκε την μπάλα για να την προωθήσει στα δίχτυα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μπούνας (92’ Γιαννόπουλος), Γαβράς, Κορομηλάς (62’ Μαγουλιανίτης), Θεοδώρου, Ζέππος, Κ. Μάλαμας, Σκιάς, Μπαζάνης, Αλεξανδρόπουλος, Γιαννουκάκης (86’ Τσαναλίας).

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Ντουγερόγλου, Τρίψας, Κ. Μεμά (89’ Ζίου), Σεφεράσι, Γεωργιάδης, Γρ. Παπαγεωργίου, Σούλα, Ανδρώνης, Διακουμής, Κουρεμπανάς (46’ Ιλιάζι), Καγιανάς.