Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 20:28

Εξετάσεις οι υποψήφιοι διαιτητές ποδοσφαίρου

Γράφτηκε από τον
Εξετάσεις οι υποψήφιοι διαιτητές ποδοσφαίρου

 

Πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ οι γραπτές εξετάσεις των υποψηφίων διαιτητών που παρακολούθησαν τη δεύτερη σχολή διαιτησίας, για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των γραπτών εξετάσεων ήταν ο Χρυσόστομος Μάνθος πρόεδρος επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Ηλείας, εθνικός εκπαιδευτής, παρατηρητής διαιτησίας Football League.

Οι υποψήφιοι διαιτητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε 20 ερωτήσεις με πολλαπλές απαντήσεις, που αφορούσαν τον Κανονισμό Διαιτησίας. Στις γραπτές εξετάσεις συμμετείχαν 10 υποψήφιοι, από τους 14 που παρακολούθησαν τη δεύτερη - για τη φετινή αγωνιστική περίοδο - σχολή διαιτησίας.

Μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων οι επιτυχόντες θα ονομαστούν διαιτητές και θα τεθούν στη διάθεση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ, ώστε να τους ορίσει σε αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων.

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Νίκος Κοσάρης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Γιώργος Μπλάνας και τα μέλη Γιώργος Γεωργιόπουλος και Ανδρέας Μιχαλακέας.

Να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη σχολή - την πρώτη της φετινής χρονιάς - οι επιτυχόντες έχουν ονομαστεί διαιτητές και η Ε.Δ. τους έχει ορίσει σε παιχνίδια των τοπικών πρωταθλημάτων.

Σήμερα αγωνιστικά

και γραπτά τεστ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Ε.Δ. σήμερα θα διεξαχθούν στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, αγωνιστικά τεστ, γραπτά τεστ και βίντεο τεστ με ανάλυση φάσεων. Πρώτα θα γίνουν τα αγωνιστικά τεστ στο κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων τα γραπτά τεστ.

Τα παραπάνω τεστ, αφορούν όλους του διαιτητές μέλη του τοπικού συνδέσμου και ουσιαστικά η Ε.Δ. θέλει να έχει πλήρη εικόνα για την αγωνιστική κατάσταση των διαιτητών, αλλά και τις γνώσεις τους σε ότι αφορά τους Κανόνες Διαιτησίας.