Σάββατο, 23 Μάρτιος 2019 13:30

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι κορυφής και παραμονής στην 22η αγωνιστική

Γράφτηκε από τον
Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι κορυφής και παραμονής στην 22η αγωνιστική

 

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στην 22η αγωνιστική της Α1 τοπικής.

Συγκεκριμένα, το Καλό Νερό, που οδηγεί την κούρσα θα υποδεχτεί τον τέταρτο Ακρίτας Κορώνης και ο τρίτος Ηρακλής Καλαμάτας τη δεύτερη Μεθώνη. Αμφότερα τα ντέρμπι θα διεξαχθούν σήμερα στις 4 και στις 7 μ.μ, αντίστοιχα. Ντέρμπι όμως έχουμε και στην ουρά της βαθμολογίας, με την προτελευταία Αναγέννηση να φιλοξενεί την Κυριακή τον τελευταίο Μιλτιάδη.

Σημαντικά ματς για την παραμονή δίνουν ακόμα η Χώρα με αντίπαλο το Πεταλίδι, το Δώριο κόντρα στον Α.Ο. Φυτειάς και η Θύελλα Χαρακοπιού με αντίπαλο τον Ηρακλή Κυπαρισσίας. Χωρίς κόπο θα πάρει τους 3 βαθμούς ο Χανδριναϊκός με το Ασπρόχωμα και θα φθάσει τους 27 βαθμούς.

Θυμίζουμε ότι οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προβιβάζονται στην Α’ τοπική, ενώ οι τρεις τελευταίες υποβιβάζονται (η μία θέση ήταν γνωστή από το ξεκίνημα, μιας και το Ασπρόχωμα δεν συμμετέχει).

Το Καλό Νερό και η Μεθώνη έχουν εξασφαλίσει την άνοδο και θα μονομαχήσουν για τον τίτλο, ενώ την τρίτη θέση διεκδικούν ο Ηρακλής Καλαμάτας, η Κορώνη και ο Ηρακλής Κυπαρισσίας. Οι καλαματιανοί και η ομάδα της Κορώνης έχουν όμως δύσκολο έργο σήμερα, αφού θα αναμετρηθούν όπως προαναφέραμε με τους πρωτοπόρους.

Το θετικό για τον Ηρακλή είναι ότι θα παίξει στο γήπεδό του, ενώ ο Ακρίτας θα μεταβεί στην Κυπαρισσία για να αντιμετωπίσει το Καλό Νερό.

Οι γηπεδούχοι έχουν 52 βαθμούς και θέλουν τη νίκη για να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τη διαφορά από τη Μεθώνη, που έχει 51 βαθμούς. Ακολουθεί με 39 βαθμούς ο Ηρακλής Καλαμάτας και με 37 βαθμούς η Κορώνη.

Ως εκ τούτου τα αποτελέσματα στα δύο σημερινά ντέρμπι κορυφής θα παίξουν σημαντικά ρόλο για την πρώτη και την τρίτη θέση. Ο Ηρακλής Κυπαρισσίας που είναι στην 5η θέση με 36 βαθμούς θα παίξει την Κυριακή στην Κορώνη με τη Θύελλα Χαρακοπιού, η οποία είναι στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού,

Εκεί όπου βρίσκονται η Αναγέννηση με το Μιλτιάδη που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους αύριο στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας. Η Αναγέννηση έχει 20 βαθμούς και ο Μιλτιάδης 19 και η 11η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή απέχει 4 και 5 βαθμούς, αντίστοιχα. Ως εκ τούτου αμφότερες οι ομάδες θέλουν μόνο νίκη. Τρίποντο – ανάσα- ψάχνει και η Χώρα σήμερα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πεταλιδίου, ενώ το Δώριο με νίκη κόντρα στον Α.Ο. Φυτειάς θα κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Καλό Νερό – Ακρίτας Κορώνης

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Καρβούνης, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος

Παπαφλέσσας Χώρας – Απόλλωνας Πεταλιδίου

Γήπεδο Χώρας

Ζαρακοβίτης, Μπαρδής, Αράπης

Ηρακλής Καλαμάτας – Μεθώνη

Γήπεδο ‘’Π. Μπαχράμης’’

Πλακογιάννης, Βανικιώτης, Τζιαμουράνης

Κυριακή

Αναγέννηση Παραλίας – Μιλτιάδης

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας

Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος

Θύελλα Χαρακοπιού – Ηρακλής Κυπαρισσίας

Γήπεδο Κορώνης

Η. Μπουρίκας, Χ. Μπουρίκας, Μιχαλόπουλος

Δώριο – Α.Ο Φυτειάς

Γήπεδο Δωρίου

Ζαρακοβίτης, Σγουμπόπουλος, Τσίρμπας

Ασπρόχωμα – Χανδριναϊκός 0-3 (α.α)

* Όλοι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ, εκτός από το Ηρακλής Καλαμάτας – Μεθώνη (7 μ.μ.)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 21 αγώνες)

1. Καλό Νερό 51-13 52

2. Μεθώνη 36-18 51

3. Ηρακλής Καλαμάτας 30-20 39

4. Ακρίτας Κορώνης 41-23 37

5. Ηρακλής Κυπαρισσίας 30-30 36

6. Απόλλωνας Πεταλιδίου 31-26 34

7. Α.Ο. Φυτειάς 35-39 30

8. Δώριο 22-30 27

9. Θύελλα Χαρακοπιού 25-35 25

10. Χανδριναϊκός 35-39 24

-. Παπαφλέσσας Χώρας 13-25 24

12. Αναγέννηση Παραλίας 20-40 20

13. Μιλτιάδης 12-45 19

* Το Ασπρόχωμα δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα